Maya az ekcéma súlyos fajtájától szenvedett egészen csecsemő kora óta. Egy éves korában vörös, pikkelyes bőr borította be Maya egész testét, édesanyját arra kényszerítve, hogy az orvosok által hagyományosan ajánlott ekcéma kezelést vegye igénybe, szteroid krémet.

Maya gyermekorvosa kiegészítő tanácsként javasolta étrendjéből a tehéntej eltávolítását, és helyette a kecsketejet ajánlotta (a csecsemők 15 százalékánál fordul elő tejfehérje allergia, melynek tünetei a bőrön jelentkeznek). Miután így tett, Maya édesanyja észrevette, hogy ez működik, de csupán rövid ideig.

Ez nem sokkal azelőtt volt, hogy Maya folyton megfázott, mígnem édesanyja rájött, hogy mindez a szteroid krém mellékhatása. A szteroid krémek figyelemre méltó módon képesek behatolni az emberi bőrbe, mely bekerül a véráramba, és megöli azokat a sejteket, amelyek képesek védettséget biztosítani a kórokozókkal szemben. Maya édesanyja nagyon aggódott amiatt, hogy a krém csak eltakarja a problémát ahelyett, hogy gyökerénél oldaná meg a kérdést.

A 4 éves Maya ekcémája sajnálatos módon újra visszatért. Édesanyja úgy döntött, hogy nem használja tovább a szteroid krémet, és inkább természtgyógyászati megközelítéshez folyamodott. Gyakorlatilag kitakarította Maya étrendjét, kivette belőle a tejet, a gluténnel és a finomított cukorral együtt, és úgy tűnt, hogy mindez hasznosnak bizonyult, mivel látta, hogy lánya ekcémája ismét eltűnik.

Mikor Maya 7 éves lett, ekcémája újra fellángolt, és még rosszabb volt, mint valaha. Ezúttal azonban kiderült, hogy a lánynak candida és paraziták is vannak a szervezetében. Maya édesanyja kétségeesésében újra a diétához folyamodott, étrendjéből ezúttal eltávolította a húst, a tojást, valamint a cukrot. De erőfeszítései hiábavalónak bizonyultak, mivel a tünetek úgy tűntek, hogy egyre csak rosszabbodnak.

Miután hónapokig játszott Maya diétájával, anyja látta, hogy minden erőfeszítése ellenére egyre betegebb lett, ahogy próbált megszabadulni lánya candidájától. Maya teste gyors fogyásnak indult, amit anyja annak tulajdonított, hogy lánya belei nem képesek felvenni a tápanyagokat. Ez volt az a pont, amikor azt fontolgatta lányának elvesztésétől való félelmében, hogy visszatérnek a gyógyszeres kezeléshez.

Egy utolsó erőfeszítés, hogy megmentse a lányát

Maya anyja mindent megpróbált, amiről úgy gondolta, hogy képes rá, de a lánya állapota nem lett jobb. Mielőtt úgy döntött, hogy Mayát visszaállítja a gyógyszeres kezelésre, az interneten rátalált egy vegán közösségre, mely egy magas szénhidráttartalmú nyers vegetáriánus étrendet ajánlott, mellyel sikereket értek el a candida kezelésében.

Bár Maya anyjának ez ‘bolond’ dolognak hangzott, ezen a ponton már nem volt más lehetősége. Kipróbált egy 10 napos banán diétát, mielőtt Mayának adta volna, és észrevette, hogy a program alatt fantasztikusan érezte magát. Azonnal nekilátott családját ráállítani erre az étrendre, mely lényegében gyümölcsökből, leveles zöldségekből, és egészséges zsírokat tartalamzó dolgokból állt, mint az avokádó, diófélék és magvak.

Az elmúlt hat hónapban Maya bőre szinte teljesen megtisztult, mióta a nyers vegán ételeket fogyasztja, csupán néhány apró száraz folt maradt a testén. Maya végre megnyugodhat, és természetesen a családja is érzi mindennek az előnyeit.

Mára Maya és családja is boldog és egészséges, járják a világot, és saját tapasztalataikat dokumentálják a deHappy5 YouTube csatornájukon.maxresdefault

Egy növényi alapú étrend a helyes út?

Bár nincs végleges konszenzus arról, hogy egy növényi alapú étrend a legkedvezőbb életmód, vagyis ennek eldöntése továbbra is bizonytalan, ugyanakkor sok orvos elkezdte felismerni egy ilyen diéta egészségügyi előnyeit.

2006-ban, miután megvizsgáltak 87 megjelent tanulmányt, Susan E. Berkow és Neal Barnard orvos szerzők egy jelentést készítettek (1), melyben felhívták a figyelmet arra, hogy a vegetáriánus étrend rendkívül hatásos a fogyás szempontjából. Azt is megállapították, hogy a vegetáriánus lakosság körében alacsonyabb a szívbetegség, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az elhízás. Ezen túlmenően a felülvizsgálatuk arra is fényt derített, hogy a vegetáriánusok fogyása nem függ a testmozgástól, ami arányában körülbelül 40 dekagramm hetente.

Egy másik tanulmány azt találta, hogy a vegetáriánus étrend tápanyagokban sűrű, következetes étrendi irányelvekkel, és a testsúly szabályozásához ajánlani tudják anélkül, hogy ez a táplálkozás minőségét rontaná.

További vizsgálatok megállapították, hogy a vegetáriánusok körében nagyjából fele a diabétesz kialakulásának kockázata, mint a nem vegetáriánusoknál.

Kinek jó a vegetáriánus étrend?

Az egyetlen mód eldönteni, hogy jó-e számodra a vegetáriánus étrend vagy sem, ha kipróbálod. Megfelelő módja annak, hogy fokozatosan csökkentsd a hús és állati melléktermékek bevitelét a szervezetedbe, ha például 4 napra korlátozod egy héten. Vagy például próbáld lecserélni a hagyományos reggelidet egy turmixra. Ha mégis nagyon hiányozna az a tojás reggelire, süss hozzá zöldségeket, például spenótot vagy káposztát. Ezután már megfigyelheted, hogy az apró változtatásoktól hogyan érzed magad, és ha energikusabbá válsz, akkor több növényi alapú receptet is beiktathatsz az étrendedbe.

A hús és tejtermékek fogyasztásának csökkentése a hét egyes napjain nem csak a saját egészséged szempontjából előnyös, de hatalmas pozitív ökológiai hatással van a növényeinkre.

(1) – http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1753-4887.2006.tb00200.x/abstract
http://instagram.com/dehappy5_mama

Miért okoz a húsevés olyan sok betegséget?

A húsevés ártalmai, avagy miért előnyösebb vegetáriánusnak lenni? Hírességek, sportolók, világbajnokok, professzorok, tudósok és orvosok, akik vegetáriánusok. Vajon miért? Van rá okuk! Nyilván a hús mániásoknak és az állatkínzóknak ez nem tetszik, és próbálják kimagyarázni magukat, hogy miért fontos a hús fogyasztás. Ilyen például a húsban található fehérje. Szerintük csakis kizárólag a húsban található meg a fehérje.

Ám ez hazugság! A fehérje nagyobb mennyiségben található meg például tojásfehérjében és étkezési gombákban, mint a húsban. Ha csak a húsban lenne fehérje, akkor a vegetáriánusok meghalnának. E helyett sportolók, világbajnokok közt is van vegetáriánus bőven, pedig számukra nélkülözhetetlen a fehérjeforrás, az izmok karbantartásához, fejlesztéséhez. Ők rájöttek, hogy mikor nem volt a tányérjukon hús, jobban teljesítettek, és a koncentrációs készségük is nőtt.

Itt a bizonyíték arra, hogy a fehérjét nem csak hússal vihetjük be a szervezetünkbe. Nem beszélve arról, hogy az a hús, amit a boltban vásárolsz, génmódosított tápon nevelkedett állat húsa. Tehát még káros is, mert az ilyen húsok betegségeket is okoznak. A húsipar pedig globális méretű katasztrófákat okoz. Mindezek hogyan történnek? Ez a film megmutatja az igazságot. Drasztikus és visszataszító jelenetek is vannak benne, de ha az igazat akarod tudni, akkor látnod kell.

forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu