A hűtő sokszor akkor is képes kellemetlen szagot árasztani, ha nincs benne romlott étel.

A hűtőszekrényben nem csupán akkor lehet kellemetlen szag, ha szinte már életre kelnek azok az élelmiszerek, melyeket benne tárolsz. A sajátos hűtőszag mellett az ételek illatának keveredése is eredményezhet furcsa aromát – a következő szerekkel mindezt nemcsak kezelheted, de meg is előzheted!

1.)   A faszén nemcsak a nedvességet, de a rossz szagokat is magába szívja. Elég, ha egy vagy két darabot a hűtőbe teszel.

2.)   Bár önmagában nincs kellemes illata, az ecet a szagok semlegesítésére kiválóan alkalmas. Tegyél belőle egy fél kávéscsészényit a hűtőbe, vagy cseppentsd szivacsra.

3.)   A só a feng shui szerint magába szívja a rossz energiákat – emellett a szagok ellen is hatékony. Tegyél egy kis tállal a hűtőbe.

4.)   Hogy megőrizd a hűtő friss illatát, tegyél be egy tasak szódabikarbónát, kinyitva.

5.)   Az illóolajokkal becsepegtetett, nedves vattacsomó vagy szivacs nemcsak beszívja a szagokat, de illatosít is.

6.)   A kávé az egyik legjobb szagsemlegesítő, nem véletlenül teszik ki a parfümériák polcaira. Tegyél egy csésze kávébabot a hűtőbe.

7.)   A paradicsomlé az enyhe szagok beszívására alkalmas. Tegyél belőle egy pohárral a hűtőbe.

8.)   A macskaalmot direkt úgy tervezték meg, hogy magába szívja, és ott is tartsa a szagokat. Egy kávéscsészényi a hűtőszekrényben is jó szolgálatot tehet.

9.)   A kávébab mellett a kávézacc is alkalmas a szagok eltüntetésére, ráadásul hatékonyabb is.

10.)     A citromnak – illetve a többi citrusnak – nemcsak illatosító vagy tisztító szerep juthat a hűtőben, de remek szagelszívó is. Tárold félbevágva.

forrás