A tea áldásos hatását mindannyian ismerjük, éppen ezért elengedhetetlen kelléke életünknek egy-egy finom mézes, citromos tea. A csodálatos italnak számos fajtája létezik, melyeket alaposabban tanulmányozva, és rendszeresen fogyasztva, sokat tehetünk egészségünk érdekében.

teafilter

De tudjuk-e azt, hogy mire használható a teafilter még? A legtöbben a kellő áztatási idő elteltével egy mozdulattal a szemetesbe dobjuk a filtert. Az alábbi videóban megnézhetjük mi mindenre jó még a használt teástasak.

Használat után semmiképpen se dobjuk ki, gyűjtsük össze egy dobozban, így bármikor kéznél lehet. Abban az esetben is jó lesz, ha egy makacsabb csípés van rajtunk, legyen az szúnyog, darázs vagy bármilyen rovar. Vizezzünk be egy teástasakot, és szorítsuk rá pár percig a csípésre. Meglátjuk rögtön lohadni kezd, és a gyulladás, viszkető érzés is elmúlik.

Tegyünk bele egy-egy teástasakot az edzőcipőkbe, így ezek felszívják a kellemetlen szagokat. Ha a hűtőbe tesszük a használt filtereket, magába gyűjtik a kellemetlen szagokat.

A sok zsíros edényt hatástalaníthatjuk, ha mosatlan mellé a kagylóba egy-két teafiltert áztatunk. Ezek még a makacsabb zsírokkal is elbánnak.

A rovarok, pókok, rágcsálók és hangyák kevésbé kedvelik a tea erőteljes illatát. Tegyünk az élelmiszer- és kenyértároló szekrénybe egy-egy filtert, így nem támadják meg a rovarok és rágcsálók.

forrás