A régi mondás szerint, napi egy alma az orvost távol tartja. Valóban, még ha nem is helyettesíti az orvosi kezeléseket, minimum egy alma elfogyasztásával számos egészségügyi problémát megelőzhetünk. Az egyik legfontosabb pozitív tulajdonsága, hogy megakadályozza a vércukorszint ingadozását.

alma-figurak

Mivel magas a rosttartalma, szabályozza a vér zsírtartalmát is, így segítségével elkerülhetjük a különböző szívbetegségeket. Tápanyagtartalma miatt pedig segít a vastagbélben felgyülemlett baktériumok és salakanyagok eredményes távozását.

Mivel megszámlálhatatlan pozitív tulajdonsággal rendelkezik az alma, ajánlott beilleszteni napi étrendünkben minél többet belőle.

Hogy a gyerekek is jobban kedvet kapjanak hozzá, készítsünk az almából mutatós kacsa-figurát. Az alábbi videóban megtudhatjuk, hogyan készíthetjük el a csodaszép madarakat. Bár elsőre úgy tűnik, hogy nehéz a remekművet elkészíteni, azonban bárki nekifoghat. Csupán három késre lesz szükségünk, egy élesebb nagyobbra, és két kisebbre.

Válasszunk egy szép piros példányt, majd vágjuk félbe a videó alapján az almát.

  • Fektessük le a két kést az asztalra, majd az alábbi módszer szerint vagdossuk cikkekre az almát. A magot se dobjuk ki, hiszen később majd szükségünk lesz rá.
  • Az egész művelet nem vesz igénybe többet, mint öt perc, azonban arra vigyázzunk arra, hogy a kés, amivel dolgozunk jó éles legyen, mert különben csak szétmarcangoljuk az almát.
  • Az almából készült alkotás igencsak mutatós lesz, így nincs az a gyerek, aki ne akarná megkóstolni.