A bőrünk a legnagyobb szervünk, mely képes a vegyi anyagok és méreganyagok káros hatásainak befogadására – a legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy olyan bőrápolási termékeket használsz, amik kifejezetten káros kémiai anyagokat tartalmaznak, ami ráadásul hozzátesz a manapság növekvő mérgezőanyag bombázáshoz!

A “nem túl barátságos” összetevőket számos bőrápoló és szépségápolási termékek tartalmazzák, mint például:

  • Formaldehid – rákkeltő anyagként számon tartott mérgező a légúti rendszerre és immunrendszerünkre.
  • A parabének – kapcsolódik a mellrákhoz, endokrin romboló és potenciálisan neurotoxikus anyagként tekintenek rá.
  • Nátrium Laurel-szulfátot (SLS) és nátrium-Laureth-szulfát (SLES) – szennyezett lehet etilén-oxiddal, egy ismert humán karcinogén, ami kifejezetten káros az idegrendszerre, valamint az 1,4-dioxán, amely lehetséges emberi rákkeltő.
  • A ftalátok – tekinthető mérgezőnek immun- és idegrendszerre.

98_Quadra_borfiatalito_2jpgNem kell mérgező vegyszerekkel megtömött termékeket használnod a gyönyörű bőrért. Inkább olyan bőrápolási termékeket válassz, mely tartalmaz antioxidánsokat, növényi kivonatok, illóolajokat, vitaminok, természetes összetevőket, hogy helyrehozza a bőrt, és folyamatosan frissen és fiatalosan tartsa azt – a legjobb alapanyagok a természetből származnak.

Olyan termékeket keress, melyek mentesek a felsoroltaktól, mint például SLS / SLES / szulfátok, parabének, ftalátok, propilén-glikol, petrolkémiai termékek, mesterséges színezék és illatanyagok, így elkerülöd bőröd mérgezését.

A bőröd is meg fogja hálálni!

fordította és szerkesztette: ismerteto.com