Fokhagymát pucolni nem egy élvezetes dolog, főleg, ha saját kerti termésről van szó. Ugyanis azok nem olyan szép kitenyésztett példányok, hogy egy mozdulattal lejön róluk a héj, igaz sokkal egészségesebb a kínai fokhagymánál.

fokhagyma-pucolas

Általában mindig probléma, hogy ki hámozza meg a fokhagymát. Ezentúl, úgy tűnik vége a harcnak. Nem kell többet fokhagyma szagú kezünket tisztítgatnunk, de a pucolás is meg lesz oldva alig egy perc alatt. Az alábbi videóból minden kiderül.

Tegyünk egy fej fokhagymát egy kisebb befőttes üvegbe, majd zárjuk le a tetejét, és kezdjük jó erősen rázni. Egy idő után leveti magáról a külső héjat. Ezután még rázzuk pár másodpercig, ekkor különválnak a gerezdek, és leesik róluk a héj.

Töltsük ki egy tálba az üveg tartalmát, és már csak annyi dolgunk marad, hogy külön válasszuk a héjat és a fokhagymát. Ha úgy tűnik nem teljes a munka eredménye, akkor borítsunk egy fa vágódeszkát a tálra, szorítsuk rá, és még rázzuk meg néhányszor.

Ezzel a módszerrel szinte bármennyi fokhagymát meg tudunk pucolni, nincs más dolgunk, mint beletegyük a tiszta gerezdeket egy üvegbe, és töltsük fel olívaolajjal.

 

forrás