Nem biztos, hogy ramen tésztával fogod etetni a gyermekeidet, miután elolvastad az alábbiakat. Azok, akik imádják a ramen tésztát képtelenek elfogadni azt a tényt, hogy nagyon veszélyes az egészségre.

20130910-ramen-week-style-guide-ingredients-instant-noodle

Az olcsó feldolgozott élelmiszerek esetén a gyártók gyakran a TBHQ (harmadlagos butilhidrokinon) élelmiszer-adalékanyagot használnak, amit a kőolajipar is előszeretettel használ. Ez a vegyi anyag egyáltalán nem egészséges, ráadásul a szervezet képtelen megemészteni.

A Journal of Nutrition kutatásából kiderül, hogy a TBHQ huzamos ideig való fogyasztása metabolikus szindrómát okozhat, és a betegség kialakulásának esélye a diétázás és az egészséges táplálkozás esetén sem csökken. Ráadásul a metabolikus szindrómában szenvedők esetében nagy mértékben megnövekedik a cukorbetegség, a stroke és a szívbetegség kialakulásának kockázata.

Hyun Shin, a Boston Harvard School of Public Health szakembere elmondta, annak ellenére, hogy a tészta nagyon finom és ízletes, a glikémiás terhelés, az egészségtelen telített zsírok és a magas nátriumtartalom miatt nagyon káros az egészségre nézve. A kutató 11 ezer, 19-64 év közötti dél-koreai személy bevonásával végzett kutatás eredményeire alapozta fenti kijelentését. Dél-Korea a világ első számú tészta fogyasztója, őt Japán, Vietnam, India, Kína és az Egyesült Államok követik.

Íme néhány további olyan élelmiszeripari termék, amelyek TBHQ-t tartalmaznak: McDonalds csirkefalatok és hasábburgonya, mikrohullámú pattogatott kukorica, Little Debbies mogyorósrudak, néhány M & M termék, Teddy Graham, KFC bab és sült csirke, Keebler sütik és keksz, Butterfinger csokoládé és Reese mogyoróvaj, Nestle Crunch, egyes hajfestékek és rúzsok, különböző kenyérfélék és néhány állateledel, de a lista ennél jóval hosszabb is lehetne.

Az alábbi videót egy gyomorspecialista készítette két órával azt követően, hogy az illető személy ramen tésztát evett. Érdemes megnézni mielőtt megfőznénk a tésztát.

forrás