Hihetetlen, hogy milyen gyorsan telik az idő. Az órák napokká, a napok hetekké, melyek végül rutinná alakulnak az életünket képezve. Mielőtt még lehetőségünk lenne, hogy észrevegyük, a tetteink már automatikussá váltak, nagyon kevés időt hagyva számunkra, hogy átgondoljuk és feltérképezzük megközelítésünket. Szóval honnan tudjuk, hogy változásra van szükség? Mikor érkezik el az idő, hogy meghozhassuk a nehéz döntéseket? Sajnos nem kapunk értesítőt arról, hogy mikor kéne ezeket megtegyük, azonban vannak figyelmeztető jelek, melyek arra utalnak, hogy elégedetlenek vagyunk. Lehetséges, hogy egyszerűek, de léteznek és figyelnünk kell rájuk. Összegyűjtöttünk 7 jelet, amit akkor tapasztalunk, ha változásra van szükségünk:

change

1.Unalom– Egy végtelen lehetőségekkel teli világban, ahol igencsak limitált az időnk, hogy mindent felfedezzünk, sosem juthatna időnk unatkozásra. Ez ilyen egyszerű. Ha azon kapod magad, hogy unatkozol, itt az ideje, hogy tégy egy lépést hátra és átgondold a céljaidat az életben.

2.Kényelem– A rutinok kényelmesek. Mérséklik a bizonytalanságot és az életünket képezik. Míg egy bizonyos mértékű kiszámíthatóság értékes és hasznos a produktivitásunk szempontjából, a folyamatos kényelmesség pontosan a növekedés ellentéte. A változás nem egy kényelmes dolog, de szükséges ahhoz, hogy bővítsük az életünket, és valóban kiélvezzük minden pillanatát napjainknak. Az az ideges érzés a gyomrodban, amikor kellemetlenül érzed magad, nem mindig olyan rossz, mivel azt jelzi, hogy egy új területet fedezel fel. Ha az életed általánossá vált, itt az ideje tovább lépni.

3.Délelőtti tompaság– Az első felmerülő érzés mikor kinyitod a szemed reggel, az izgalom kéne legyen. A kezdete egy új napnak, egy újabb esély, hogy közelebb juss a céljaid eléréséhez, és egy lehetőség, hogy maximálisan élhesd az életed. A reggel egy emlékeztető, hogy esélyed van mindent kihozni ebből az ajándékból. Egy új kezdet. Hogyha a reggeledből hiányzik a lelkesedés, talán az elsődlegesnek gondolt feladataid nincsenek a helyes sorrendben.

4.Irigység– Irigynek lenni a körülötted lévőkre azt mutatja, hogy nem vagy elégedett a saját helyzeteddel. A kulcs az, hogy oly módon helyezd el magad és a céljaidat, hogy tudatában vagy hol is helyezkedsz el most. A célvonal meghatározásának keresése, és az oly módon való élés, mely kielégít, azt eredményezi majd, hogy a többiek sikere nem zavar majd többé. Ha a legnagyobb gondod az, hogy X ember mennyit keres, vagy Y hány lehetőséget kapott, akkor valószínűleg nem olyan dolgokat csinálsz, melyek rabul ejtik a figyelmedet, és izgatják a szenvedélyed.

5.Az idő mérése– Azt mondják, hogy nyilvánvaló, ha valaki az igaz szenvedélyét műveli, ugyanis úgy elmerül a dolgában, hogy az idő teljesen elszáll fölötte. Hogyha napjaid a percek számlálásából állnak, nagy az esélye annak, hogy mélyebbre kéne áss az olyan dolgokban melyek valóban érdekelnek. Próbáld meg azt követni és csinálni, amit szeretsz!

6.Belső harc– Végül, de nem utolsósorban, milyen a kapcsolatod önmagaddal? Úgy érzed neked való a munkád, jól haladsz, és azzá váltál, aki lenni szeretnél?  Rá kellett jönnöm, hogyha a rossz úton haladok, azt a lelkem mindig jelzi! Mindig is jelen lesznek a nehézségek és a nyugtalanság, mikor olyan életet erőltetünk magunkra, ami nem a sajátunk, és nem azt kéne éljük. Ha felismered, meg tudod változtatni, és az a nyugalom, mely a cselekedeteinkből adódik, mikor a saját szenvedélyünkért küzdünk, megért minden pénzt a világon!

Szerkesztette és fordította: ismereteto.com
Angol forrás