Lizzie Velásque egy nap zenét szeretett volna hallgatni a YouTube-on, amikor egy felvételre bukkant, melynek az volt a címe, hogy “A világ legrondább nője”. A videó pedig róla szól. Kezdetben nagyon bántotta nemcsak a videó, hanem a hozzá fűzött sértő kommentek sora is, majd rájött, hogy ő ennél sokkal többet ér.

lizzie

Lizzie születése óta egy nagyon ritka betegségben szenved, ugyanis zsírszövetek nélkül jött a világra. Ebből kifolyólag képtelen a hízásra, amióta az eszét tudja, sohasem volt több 29 kilónál. Mindent megtesz azért, hogy egy kis pluszkilót szedjen magára, rendszeresen, húsz percenként eszik, és napi 5000 kalóriát fogyaszt el.

Az egyik szemére teljesen vak, azonban reménykedik abban, hogy a tudomány és az orvosok segítségével egyszer sikerül neki is meghíznia. Jelen állapotában ugyanis, ha nem fogyaszt elegendő táplálékot, akár bele is halhat ebbe a betegségbe. A nem hétköznapi külsővel rendelkező lányt rengeteg támadás éri, de ő ennek ellenére is boldog, és megpróbál mások számára is pozitív példát mutatni. Motivációs előadásokat tart, és mindenkit arra bíztat, hogy senki sem ítélkezhet a külső alapján, ami igazán fontos, az a belső értékeink sora.

“Rájöttem, hogy a sorsom az én kezemben van, nem fogom megengedni senkinek, hogy megmondja, én ki vagyok. Rajtam múlik az életem, tőlem függ, hogy jónak vagy rossznak látom magam. A negatív hozzászólásokat arra használtam fel, hogy pozitív energiává kovácsoljam. Ezáltal számbavettem, hogy mennyi pozitív tulajdonság lakozik bennem” – meséli Lizzie a motivációs előadásain.

A hihetetlen kitartással és energiával rendelkező optimista lánynak már két könyve is megjelent, diplomát szerezett, és számos előadást tartott azoknak, akik kirekesztettnek,elveszettnek érzik magukat.

“Nem a külsőm, nem a betegségem határozza meg a személyiségemet. Mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy “ki is vagyok valójában?”. Ha megtalálta rá a választ, akkor lesz boldog igazán” – tanácsolja Lizzie mindenkinek, aki elégedetlen, boldogtalan.

forrás