Mindenki lessen csak rá a billentyűzetére, szerintem tíz emberből 5 nem tudja azt mondani, hogy patyolattiszta. Az enyémen per pillanat azért van csak 3(!) pötty, mivel a múlt héten fordítottam hasra és ürítettem ki belőle egy napi menüre való morzsát. Ilyen ez, ha az ember, még enni sem vonul egy nyugodtabb zugba…

keyboard
Nézzünk, 4 praktikát, hogyan tisztítsuk ki hatékonyan a billentyűzetet:

1. A legegyszerűbb, és valószínű, hogy különösebb bevásárlást sem igényel a fogkefe és a fültisztító pálcika használata. Legtöbb háztartásban mindkettő szokott kéznél lenni. Kapcsoljuk ki a számítógépet, majd mártsuk egy kis alkoholba, szeszbe a fültisztító pálcikát, majd töröljük ki vele a billentyűk közötti részt, és utána egy már nem használatos fogkefével dörzsöljük át a billentyű teljes felületét.

2. A billentyűzet számára kapható a boltban (ezért már bizony ki kell mozdulni a lakásból) egy speciális tisztító gél. A módszer egyszer és hatásos: a cuccot bele kell tömködni a billentyűzet közötti résekbe, és már rántja is magával az összes beragadt koszt és baktériumot. Hetente egyszer nyugodtan használhatjuk.

cleaning-the-keyboard

3. Ablaktisztító: fújjuk le ablakpucolóval a billentyűzetet, majd töröljük szárazra egy puha ronggyal. Ez a kisebb koszolódások esetén kiváló, de ha már tele van a gombok között morzsával, akkor drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodni.

4. A legdrágább és leghatásosabb módszert hagytuk a legvégére, ez a sűrített levegő. Ez a legmélyebben fekvő, elérhetetlen részekről is kisepri a koszt.

forrás