A masszázs, vagy akupresszúra kivételes gyógyító erővel rendelkezik. Ha rendszeresen végezzük, számos problémától megszabadulhatunk.

kezmasszazs

A kézmasszázst bárki meg tudja tanulni, hiszen semmilyen különösebb képesség nem szükséges hozzá. Csupán néhány fontosabb pontot kell megismernünk annak érdekében, hogy leküzdjük problémáinkat.

1. Hüvelykujj alsó része – itt található az a pont, mely köhögés, légzési nehézségek, és pajzsmirigy problémák esetén masszírozandó.

2. Hüvelykujj – depresszió leküzdésére, szorongás, lép és gyomorproblémák ellen. Ha valaki hasfájással, bőrproblémákkal, vagy érzelmi instabilitással küzd, akkor ezt a pontot kell masszíroznia.

3. Mutatóujj – vese- és húgyhólyagproblémák ellen. Ha csalódottság, félelem, vagy hosszantartó szomorúság gyötör, akkor ezt a pontot ajánlott masszírozni. De segítségével megszabadulhatunk az izomfájdalomtól, hátfájástól, gyomorégéstől, és fogfájástól is.

4. Középső ujj – szabályozhatjuk a máj-, és epeműködést. Javíthatjuk a hangulatot, és csökkenthetjük az ingerlékenységet. Ajánlott ezt a pontot masszírozni migrénes fejfájás, és menstruációs görcsök csökkentésére is.

5. Gyűrűsujj – ez a vastagbél és a tüdő zónája. Segítségével megszabadulhatunk a negativitástól, az emésztési, és légzőszervi problémáktól.

6. Kisujj – vékonybél és szívproblémák esetén ajánlott masszírozni. Javíthatja az önbizalmat, aggodalom, bizonytalanság, puffadás, és emésztési problémák esetén is ez a pont lehet a megoldás.

7. A tenyér külső része – vércukorszint szabályozó.

8. A tenyér közepe – itt csökkenthetjük a stresszt, az emésztési panaszokat, és a hasfájást.

9. A tenyér párnás része – szabályozza a hormonműködést, és kiegyensúlyozottá teszi a szívműködést.

forrás