A nyári melegben az izzadás egyre gyakrabban előforduló természetes jelenség, azonban a probléma orvoslására létezik megoldás. Próbáljuk ki az alábbi recepteket, és győződjünk meg róla, hogy túlélhetjük a kánikulát izzadás nélkül is.

perspiration-reduction

Az izzadásgátlók alkalmazásánál fontos odafigyelnünk az időpontra is, hiszen van, amikor a test aktívabb a befogadásra. Szakemberek szerint, az estefele, késő délutáni időpont lehet a legjobb választás.

Zuhanyozzunk este, és alkalmazzuk az izzadásgátlót, majd vegyünk fel könnyű, pamut ruhát. Így az éjszaka folyamán lesz ideje a keveréknek kifejteni a hatását. Kerüljük az izzadásfokozó csípős ételek fogyasztását, és az erős testszagot árasztó hagyma és foghagyma mennyiséget is csökkentsük. Nézzük, milyen természetes módszerek léteznek az izzadás csökkentésére.

1. Indiai feketekömény

Az indiai fekete köményből készült hidegen préselt olaj az egyik leghatékonyabb izzadásgátló szer. Zuhanyozás után kenjük be a testünket, a hónalj részét, így egyszerre hidratálhatjuk a bőrt, és az izzadást is megakadályozzuk. A fekete kömény olaj kiváló antibakteriális hatással rendelkezik.

2. Zsályatea

Tegyünk egy teáskanál zsálya levelet forró vízbe, néhány percig hagyjuk, majd zárjuk el a lángot, fedjük le, tartsuk így 15 percig. Ezután igyuk meg a főzetet. Egy héten keresztül napi egy literrel fogyasszunk belőle, így megakadályozhatjuk mind az éjszakai, mind pedig a nappali izzadást.

3. Almaecet

Antibakteriális hatással rendelkezik, így ajánlott napi egyszer letörölni a hónaljat egy kevés almaecettel. Használhatjuk lábizzadás ellen is. Esténként vegyünk almaecetes lábfürdőt: 2 liter meleg vízhez töltsünk 75 ml almaecetet, és abban áztassuk a lábat 15 percig.

forrás