A fogkrém egyértelműen tisztítja és fehéríti a fogakat, és megszünteti a kellemetlen szájízt és szagokat. De gondoltad volna, hogy a fogkrém tisztító és frissítő hatása nemcsak a száj higiéniájában tesz csodákat, hanem a lakásban is, bizonyos felületeken és tárgyakon – visszaadja ezek eredeti fényét, ugyanakkor segít egyes bőrbántalmak orvoslásában is?

toothpaste

1. Segít a rovarcsípések és a viszkető érzés enyhítésében

Legjobb, ha éjjelre hagyod hatni: például szúnyogcsípés esetén kenj egy csepp fogkrémet az érintett bőrfelületre. Nemcsak a viszketéstől szabadít meg, hanem a gyulladást, az irritációt és a dudort is megszünteti. Leszárítja a kis sebet, így könnyebben gyógyul a sértett bőr.

2. Tisztítja a körmöket

A fogainkat is hasonló anyag borítja, mint a körmünket: egyfajta zománc, amely fényének, erősségének és egészséges színének a visszanyerésében a fogkrém kitűnően hozzásegít. Ugyanolyan módon tisztíthatod meg a körömfelületeket is a pasztával, mint a fogaidat: egy puha kis kefével megsúrolva.

3. Fixálja a rakoncátlan hajtincseket

A géles állagú fogkrémek olyan anyagot is tartalmaznak, mint a hajzselé. Így, ha éppen kifogytál a hajkészítményedből, és sürgősen van szükséged tartós frizurára, nyugodtan használhatod a géles fogkrémedet a hajad fixálására is.

4. Eltünteti a kellemetlen szagokat

A fokhagyma, hal, hagyma vagy egyéb élelmiszerek kellemetlen szagokat hagyhatnak a kezeden, főként ha éppen főztél. Hogy megszabadulj ezektől a nem kívánt illatoktól, kenj szét a tenyereid közt egy kis fogkrémet és vizet, majd súrold alaposan át vele a kezed! És a szagok eltűnnek.

5. Eltávolítja a foltokat

A fogkrémmel olyan makacs szennyeződésektől, foltoktól szabadulhatsz meg, melyek vagy a ruhádra vagy a szőnyegre kerültek. Ruhanemű esetén, a pasztát tedd egyenesen az érintett felületre, és súrold át vele alaposan. Majd mosd ki a ruhát a megszokott módon. Vigyáznod kell azonban arra, hogy egyes fogkrémek fehéríthetik az anyagot! A szőnyeget illetően, kend rá a foltra a krémet, és egy kefével súrold bele, majd azonnal öblítsd ki.

forrás