Vajon létezik olyan helyzet, amikor valamiben 100 százalékosan biztosak vagyunk? Honnan lehet egyáltalán tudni, hogy most teljesítettünk a legjobban, hiszen lehet, hogy képesek lennénk még egy másodperccel gyorsabban leszaladni a lefutandó távot. Honnan tudhatjuk, hogy nem lehetünk jobbak valamiben, vagy, hogy van-e potenciál bennünk?

hegymaszas-motivacio

Mikor a lehetőségeinkről van szó, nincs olyan, hogy HATÁR. Ez csak egy téves felfogás, amelyet negatív emberek erőltettek ránk. És miért fogadnánk el azt, hogy ez nekem nem fog sikerülni, hogy ezt én nem tudom megcsinálni? Miért fogadunk el olyan dolgot, ami nem is létezik? Igazából mindig van kiút, lehetőség, ott van előttünk a következő lépés, csak meg kell tennünk. Mert ez a valóság, ez nem illúzió, csak ki kell nyitni azokat a “kapukat”, amelyeken bejöhet a lehetőség, a fejlődés, a pozitív változás.

Warren Buffet szerint egy vállalkozás akkor megy csődbe, ha a vezető hiú és önelégült. Ha viszont keményen dolgozik, mindent belead, akkor a legjobbá válhat.

Mikor az álmainkra gondolunk, biztosan van egy elképzelésünk, hogy miként valósíthatjuk meg azt a dolgot, amire vágytunk. Gondoljunk arra, hogy mennyi felfedezetlen lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy jobbak, sikeresebbek legyünk az életben. Ezek a lehetőségek csak arra várnak, hogy észrevegyük, és ha nem tesszük, ott maradnak kihasználatlanul az idők végezetéig.

Ahelyett, hogy a tévét, a laptopot bámulnánk, inkább készítsünk terveket, írjuk le ötleteinket, és küldjük el e-mailen keresztül sikeres üzletembereknek, vállalkozóknak, egy próbát mindenképp megér. Az, hogy csak ülünk a tévé előtt, azzal nem tudunk eredményt elérni.

Sose elégedjünk meg azzal, amink van. Elemezzük a helyzetünket, keressük a következő lépést, értsük meg a világ működését!

forrás