Folyamatos nyomás alatt élünk. Az állandó kényszer, hogy valamiben jó legyél, hogy előteremtsd a családod biztonságát adó anyagiakat, hogy eközben legyél jó anya, apa mind-mind feszültséggel töltenek el bennünket nap mint nap.

1401272207Próbálunk erősek és példamutatók lenni, mert belül tudjuk nem törhetünk meg. Nem engedhetünk a nyomásnak, nem roppanhatunk csak úgy össze.

Meg kell felelnünk minden területen. Nem engedhetjük el magunkat egy pillanatra sem, mert akkor mi lesz velünk? Ki fog helyettünk helytállni, megfelelni?

Fontos azonban, hogy a napi daráló mellett, megtaláljuk az egyensúlyt. Azt az egyensúlyt, ami biztosítja számunkra azt, hogy mindeközben jó kedvel élhessük a mindennapi életet.

Meg kell találnunk a lehetőséget, hogy a munka mellett elegendő időt fordítsunk mind úgy magunkra, mint ahogy a családunkra is.

Ne engedjük meg, hogy a munka elidegenítsen bennünket mindentől. Adjunk magunknak feltöltődési időt. Egy telefon is a folyamatos használat során előbb utóbb lemerül és bizonyos ideig töltésre van szüksége, hogy újra működőképes legyen. Nekünk is szükségünk van az aktív pihenésre!Utószezon családi 4 éj hétvége

Csináljunk közös programokat az egész családdal. Vonjunk be mindenkit! Menjünk együtt a szabadba, vagy főzzünk együtt valami finomat, amit aztán közösen fogyaszthatunk el. Ha tehetjük, olvashatunk is a szabadban, vagy csak úgy töltsünk semmittevéssel egy kis időt, figyelve a természet szépségeit. Ne sajnáljuk ezekre a dolgokra az időnket! Még ha haszontalan időtöltésnek is véljük, higgyük el, mindeközben folyamatosan tudunk feltöltődni.

Legyenek közös programok a gyerekeinkkel, és szakítsunk időt magunkra is. A testünk és a lelkünk felfrissülésének adjuk meg azt, amire szüksége van!Hisz a mindennapi tennivaló megvár bennünket. Nem történik nagy katasztrófa, ha egy kicsit ellensúlyozzuk más kikapcsoló tevékenységekkel. Engedjük meg tudatosan magunknak a lazulást! Mert ha kiegyensúlyozzuk a napunkat, akkor azok a kötelező feladatok is sokkal kezelhetőbbé válnak majd.

Ha tudjuk, hogy a munka után, megadjuk magunknak a pihenést, feltöltődést, akkor már jobb közérzettel állunk elébe annak a napnak. Ha feszültek, stresszesek vagyunk, minden nehezebben fog működni az életünkben.

Szabadítsuk fel a lelkünket! Érezzük a kikapcsolódás örömét! Adjuk csak át magunkat neki!
Meglátjuk így közérzetünk is kiegyensúlyozottabbá, és örömtelibbé válik. És meglátjuk mindezt a környezetünkben élők is örömmel fogják fogadni!

forrás