A szépségiparban is egyre inkább kezdik a természet erejét felismerni, divat lett a természetesség, a természetes kencék használata, talán ma már kevésbé fogynak a mesterségesen, laboratóriumi körülmények között készül krémek, szépítési szerek. A méhpempő is egy igazi természeti csoda, hiszen nem más táplálkozik ezzel, mint a kaptár királynője, így rossz dolog biztosan nem lehet.

mehpempo

Lássuk, miért is olyan hatékony a méhpempő, és ami még fontosabb, milyen esetekben tudjuk használni, úgy, hogy minden pozitív tulajdonságát tudjuk kihasználni.

Egészséges!

A méhpempő egy nagyon fontos étrendkiegészítő, amely erősíti az immunrendszert, hozzájárul a sejtek regenerálódásához és méregtelenítő hatású is. Hatékonyan képes kezelni a depressziós tüneteket, valódi segítséget nyújt az anorexia kezelésében. A vérszegénységet is hatékonyan lehet kezelni a méhpempővel és nagyban hozzájárulás kardiovaszkuláris rendszer egészségének megőrzéséhez. Emellett javítja a memóriát, növeli az agyi aktivitási képességet, megelőzi a rák kialakulását, hatékonyan kezeli a gyomor és bélrendszeri problémákat, elősegíti a szív- és érrendszer megfelelő egészségét. Növeli a női hormon szintjét, amely hozzájárul a nők termékenységéhez, megelőzhető a cukorbetegség, a férfi meddőség és a vérszegénység kezelésére is jó.

Megszépít és fiatalít!

A méhpempő remek szépségápolási cikk, ezért használjuk bátran, készítsünk arcpakolást, maszkot. Ez azért fontos, mert a méhpempő regenerálja a bőrsejteket, serkenti a kollagén termelést, mélyen táplálja a bőrt, regenerálja és serkenti a haj növekedését, és csökkenti a ráncokat.

Készítsünk arcmaszkot. Szükségünk lesz mézre, méhpempőre, argán olajra, avokádó olajra. Keverjük simára ezeket az alapanyagokat, majd kenjük fel az arcunkra, és 15-20 percig tartsuk rajta, ezután öblítsük le meleg vízzel. Ez a maszk azért nagyszerű, mert természetes módon regenerálja a bőrszövetet, hidratálja és táplálja a kollagént termelő sejteket. Alkalmazzuk hetente egyszer.

forrás