A legtöbb ember úgy főzi a kukoricát, hogy fog egy jó nagy fazekat, belehalmoz minél több csemege kukoricát, a tetejére tesz a leveleiből is egy keveset, hozzáad egy adag sót, és felönti vízzel. Na felejtsük el ezt a módszert, mutatunk egy sokkal jobbat.

fott-kukorica

A legfontosabb, hogy a megfelelő kukoricát kiválasszuk. Az a legjobb, amelyiknek még friss, zöldes a levele, és a szemeket, ha enyhén megnyomjuk a körmünkkel, fehér, tejszerű nedv folyik ki belőle. Mikor nekifogunk főzni, csak akkor húzzuk le a csövekről a csuhét, különben kiszáradnak a lédús szemek.

Tegyünk hideg vizet a fazékba, de soha ne sózzuk meg. Az majd akkor is ráér, amikor esszük. Mikor a víz forrni kezd, tegyük bele a kukoricát, majd forraljuk újabb öt percig, és kész is. Itt megjegyzendő, hogy ez csak a jól választott kukorica esetében működik. Ha túl öreg csöveket választottunk, akkor természetesen nem lesz készen ennyi idő alatt.

Ha gyorsan szeretnénk elkészíteni, hagyjuk rajta a csuhét, és tegyük a mikróba 4-6 percre. Ott is finom lesz, csak persze nem annyira egészséges.

Mennyei íze lesz a kukoricának a sütőben is. Vegyük le róla a csuhét, vajazzuk meg a csöveket, és tekerjük fóliába. Kb. 25 perc kell így az elkészüléshez, de ezzel a módszerrel nagyon illatos és aromás lesz.

Ha különleges kukoricát szeretnél enni, akkor íme egy fűszeres, ínycsiklandó recept.

  • 1 kk kömény
  • 1 kk paprika
  • 1/2 kk feketebors
  • 1/2 kk fokhagymapor
  • só ízlés szerint

A fűszereket keverjük össze és daráljuk le, addig amíg porszerű állagot nem kapunk. A kukoricát kenjük be egy kis vajjal, majd hintsük meg a fűszerkeverékkel. Ezután egy kis citromot, limot csavarhatunk rá.

Jó étvágyat!

forrás