A tudósok bejelentették; egy friss csillagászati tanulmány szerint, legalább két a Földel közel megegyező vagy nagyobb bolygó létezhet a Plúto után a naprendszerünkben.

 Amit úgy hívnak “Extreme Trans-Neptunuszon túli Objektumok” (ETNO’s) elemezte a Complutense University of Madrid egyetem kutatócsoportja.

ETNO 2

A törpe bolygók pályáját és a naprendszert elemezték ; A legtöbb ilyen törpe bolygót, az elmúlt évtizedben fedezték fel, mint az Eris, Haumea, Makemake, csak hogy néhányat említsünk.

A számítások alapján a megfigyelt gravitációs vonzás az ETNO’s-ban és Naprendszerünkben, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy létezhet több bolygó a Neptunusz pályáján a két bolygón kívül.

Ezek bolygók nem véletlenszerűen mozognak, úgy vélik ,hogy a legvalószínűbb magyarázat az, hogy más, ismeretlen bolygó létezik, a Neptunuszon és a Plútón kívül, ami befolyásolja a két bolygó garvitációs hatásait “mondta a vezető szerzője a tanulmánynak,  Carlos de la Fuente Marcos.”

“A pontos szám bizonytalan, tekintettel arra, hogy az adatok, korlátozottak, de a számítások szerint még legalább két bolygó van, és valószínűleg több is lehet Naprendszerünk keretein belül,”  folytatta.

A teljes tanulmány megtekinthető erre a linkre kattintva!

A NASA NEW HORIZON nevű szondája már 2006 január 19.-e óta felfedező körúton van a naprendszerben, most a Plútó felé tart.

Kérjük osszák meg ezt a hírt ismerőseiknek, mert lehet, hogy nemsokára páratlan felfedezésnek lehetünk szemtanúi!

fordította és szerkesztette : ismerteto.com

forrás: themindunleashed.org

Január 26-án hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet!