Egy mérnökpáros indította el a Cabsolutely-t, amellyel taxit rendelhetünk és oszthatunk meg másokkal – egyelőre az USA-ban.
Az induló vállalkozások bemutatkozására a Tennessee állambeli Memphisben megrendezett Demo Day elnevezésű startup expón mutatkozott be egy magyar kezdeményezés is.

Réti Virág és Simon András hozták létre a Cabsolutely-t, amely egy egyedülálló taxirendelő és -megosztó mobilalkalmazás. Az applikáció a professzionális taxitársaságokat tömöríti, és néhány gombnyomással a hozzánk legközelebb eső taxi indul értünk a regisztrált társaságok autói közül. A rendeléskor azt is megnézhetjük, milyen autó és sofőr fog elvinni úti célunkba.

A Cabsolutely weboldala

A Cabsolutely weboldala

A költségek csökkentése és a várakozási idő rövidítése érdekében az applikáció lehetővé teszi, hogy ugyanazon az útvonalon másokkal is megosszuk az autót. Az út végén pedig mind a sofőrt, mind az útitársunkat értékelhetjük. A fizetés is pofonegyszerű ezzel a módszerrel: csak regisztrálnunk kell bankkártyánk adatait, és az alkalmazáson belül kifizethetjük a végösszeget.

A Cabsolutely már a partnerei között tudhatja a Yellow Cab és a Checker Cab taxitársaságokat, legalábbis azok Memphisben működő sofőrjeit.

A mobilalkalmazás természetesen Memphisen kívül is terjeszkedni kíván idővel, amihez további tapasztalatokra és adatgyűjtésre van szükség.

Nincsenek hozzászólások

Hagyj választ