A legtöbb ember arra panaszkodik, hogy nap folyamán nincsen elég ideje és energiája. A gyógynövények segítségével meg tudjuk könnyíteni az életünket, sokkal energikusabbá válhatunk, ezzel növelve hatékonyságunkat is. Serkentsünk emésztésünket, így megnő életerőnk, vitalitásunk.

15363142770_8be74bcc65_z

Testünk hatalmas energiát használ fel, hogy megeméssze az elfogyasztott ételeket, főleg akkor, ha nehéz, zsíros élelmiszereket fogyasztunk. Ha energiánk nagyrészét emésztésre fordítjuk, mi marad másra?

Bizonyára mindenkinek ismerős az a helyzet, amikor egy átlagosnak mondott étkezés után alig tudunk felkelni az asztal mellől, annyi energiánk sincs, hogy elmosogassunk. Mire megy el a sok energia? Hát nagyjából az emésztésre. Meg kell találnunk az optimális felszívódás egyensúlyát, különben számos betegség ütheti fel a fejét szervezetünkben, mint például az allergia, migrén, erős PMS-tünetek, és különböző krónikus betegségek.

Nézzük, hogyan készíthetjük el az egyik leghatékonyabb emésztésserkentő és szélhajtó gyógynövényteát. A keverék növeli az oxigén-ellátottságot, ezáltal serkenti az emésztést. A hozzávalókat bármelyik gyógynövényboltban beszerezhetjük.

Hozzávalók:

  • 2 csésze víz,
  • 1 teáskanál édeskömény,
  • 1 teáskanál koriandermag.

Elkészítés: A vizet a magokkal tegyük egy edénybe, forraljuk fel kissé, majd vegyük le a tűzről, és fedjük le. 15 percig hagyjuk állni, szűrjük le, és igyunk belőle legalább egy csészényit, édesítés nélkül. A megmaradt teát hűtőben tárolva még két nap használhatjuk fel újramelegítve.