Észrevehetően több sikerük van az ún. “rosszfiúknak” a kapcsolatok terén. Teljesen ellentmondanak mindennek, amiről úgy hisszük, hogy a nőknek kell, és mégis! Ők a sikeresebbek. Egy visszafogottabb, szerényebb és kevésbé kihívó magatartású férfi szinte mindig alul marad egy “gazemberrel” szemben.

Az alábbi 5 ok némi magyarázatot ad:

1. A rosszfiúknak nagyobb az önbizalmuk

Ez így van. A nők szeretik a magabiztos férfiakat. Az ilyen típusú férfiaknak minden cselekedetébe bele van kódolva az önmagukba vetett bizalom, sugárzik róluk. Merészek és ugyanakkor közönyösek a nőkkel szemben, ami furcsa módon nyerő kombináció. A hölgyek úgy érzik, hogy biztonságban vannak mellettük, és megértik őket. Szemet hunynak apróbb rossz szokásaik felett.

2. A rosszfiúk izgalmasak és kalandosak

Az ilyen típusú férfiak életvitele mindig izgalmasabbnak és kalandosabbnak tűnik. Kicsapongásokkal, nemtörődömséggel és szabadsággal telített, ami a visszafogottabb, szerényebb nők esetében egy teljesen új világot jelent. Képesek olyan hatást gyakorolni, hogy rejtettebb, belső, régen titkolt vágyakat is kipróbálásra ösztönözzenek. Nem csoda hát, hogy vérpezsdítő tapasztalatokat tudnak nyújtani, amelyeknek igencsak nagy varázsuk lehet.

3. A rosszfiúk több kihívást jelenteken, és titokzatosabbak

Olyan időket élünk, ahol már nem áll fenn a klasszikus hódítás esete. Illetve igencsak ritkán. Manapság a nők választják ki párjaikat, és harcolnak értük. Ebből adódóan, teljesen érthető okokból, a dominánsabbak a kiválasztottak. A “magányos farkasok”, akiket eddig senkinek sem sikerült elhódítani, még egy feltáratlan világot jelentenek mindenki számára. Elragadó a gondolat, hogy talán épp mi leszünk az elsők, akik be tudjuk törni az “elvadult csődör” szívét-lelkét.

4. A lázadók sokkal férfiasabbak

A közönyös, “mit sem törődöm” férfiak a lázadók eszményképét testesítik meg. Nem akarnak megfelelni a normáknak, az elvárásoknak. Saját törvényeik vannak, saját értékrendjük, amibe csak az igazán kivételezettek férnek bele. Szabadok, és azt csinálnak, amit akarnak. Nem problémáznak udvariassági kérdéseken, nem halmoznak el kedves megjegyzésekkel. Nem kényeztetnek pusztán azért, mert nők vagyunk. Mindezt ki kell érdemelni nálunk, és mi lehet csábítóbb, mint egy ilyen férfi igencsak ritka kivételezettje lenni?

5. A lázadás érzése a nőkre is hatással van

A kontroll hatása bizonyos fokig észre sem vevődik rajtunk. Akkor jövünk rá, hogy mennyire korlátozva vagyunk, ha egy rebellis emberrel ismerkedünk meg. Rájövünk, hogy mennyi mindent kihagytunk csupán azért, mert egy bizonyos értékskála szerint “nem szabad(na)”. Ha valakivel el tudjuk engedni magunkat, bízunk benne, és képesek leszünk felszabadultabb életet élni, az olyan szintű csábítással bír, amit nehéz überelni.

Mindebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az igazi siker elésére érdekében, kedves férfi honfitársaim, rosszfiúkká kell válnunk. Ugyanakkor ez koránt sem így van. A legjobb, ha mindenki eldönti magában, milyen személyiségű hölgy az, akivel a legjobban tudná érezni magát. Lehet, hogy egy szabadabb, merészebb hölgyre vágyunk, de gondoljunk csak bele: Biztos, hogy nem csak a pillanatnyi kaland az, ami csábít? Biztos, hogy hosszabb időt is képesek lennénk elviselni vele?

Legfontosabb mindig az önismeret. Ha tisztában vagy magaddal, akkor van önbizalmad. Lehet nem te vagy a legnagyobb bika egy buliban, de ugyan már! Mindenki nem is bőrnadrágos plasztikcica.

A jófiúk mellett szóló érveket pedig kérjük hangoztatni, kedves hölgyeim! Nem csak a magányos cowboyok érnek el sikereket. Koránt sem!