Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a zöldborsót, a spenótot, vagy a tököt le lehet fagyasztani anélkül, hogy ez az élelmiszer minőségének ártana. Azonban számtalan olyan egyéb étel is van, amiről talán nem is gondoltad volna, hogy szintén lehet helye a fagyasztóládában!

potato-chips
-Gyümölcsök:

Ha nagyobb mennyiségű sárgabarackra, nektarinra, vagy szilvára tennénk szert, bátran fagyasszunk le annyit belőle, amit nem tudunk helyben elfogyasztani, így ugyanis sokkal tovább megőrzik frissességüket, mint ha a meleg konyhában tárolnánk őket. Elég, ha kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk a gyümölcsöket, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével, mielőtt a mélyhűtőbe tennénk. De a nem magos gyümölcsök is nyugodtan mehetnek a mélyhűtőbe, az almának, banánnak ugyanolyan marad a minősége, ráadásul így egy mozdulattal fogunk tudni ínycsiklandó, egészséges, hideg turmoxot, vagy gyümölcsfagylaltot készíteni.

-Tej:

Ha tejet fagyasztunk le, ne feledkezzünk meg róla, hogy hűlés közben –a vízhez hasonlóan- meg fog nőni a térfogata.

-Nyers tojás:

A nyers tojást is lefagyaszthatjuk feltörve, ha jól záródó műanyag zacskóba, vagy kupakos üvegbe tesszük, csak ne felejtsük el ráírni, mennyi tojást is tartalmaz egy adag.

-Szószok:

Ha nem fogyott el a kerti sütéskor a húsok mellé kínált szósz, vagy egyszerre nagyobb adagot készítettünk a vacsorához, nyugodtan fagyasszuk le a maradékot, így a következő grill partin kevesebb munkával kell majd számolnunk.

-Főtt hús:

A már elkészített húsokat is lefagyaszthatjuk, nem csak a nyerseket. Tegyük bele egy jól záródó műanyag dobozba, vagy csavarjuk folpackba őket.

-Zöldségek:

A zöldségeket úgy tudjuk a legegyszerűbben lefagyasztani, ha félig előfőzzük őket, majd kihűlés után műanyag dobozba zárjuk.

-Chips:

Ha valami oknál fogva nem ettük volna meg a teljes zacskóval az esti tévézés mellé, akkor nyugodtan betehetjük a krumpliszirmokat a mélyhűtőbe, így ugyanis hosszabb ideig megőrzik ropogósságukat.

-Fűszerek:

Nem mindig tudjuk egyszerre felhasználni a friss petrezselymet, gyömbérgyökeret, citromfüvet, vagy bazsalikomot, azonban kár lenne kidobni a felesleget a kukába, ha le is fagyaszthatjuk! Akár fél évig is tárolhatjuk a mélyhűtőben kisebb adagokra porciózva, fóliába csomagolva, nem fognak veszíteni friss illatukból és ízükből a fűszerek.

-Torta:

A tortáknak még jót is tesz egy kis mélyhűtés, így ugyanis sokkal puhább lesz a tésztájuk és krémesebb a közepük.

-Kenyér:

Akár négy-hat hónapig is eláll a mélyhűtőben, nem kell tehát aggódnunk, ha hosszabb utazást tervezünk, amelyről csak vasárnap esünk haza, vacsorára így is friss kenyérrel lakathatjuk jól a családot.

(Kép: freepik.com)

forrás