Teljesen mindegy, hogy száraz, normál, vagy zsíros bőre van valakinek, harminc év fölött az öregedés így is, úgy is szemmel látható lesz. Részesítsük arcbőrünk a megfelelő ápolásban annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig megőrizhessük fiatalságunk.

koromvirag

Az alábbi körömvirágos olaj megakadályozza a bőr öregedését, rugalmassá, és élettel telivé varázsolja.

Hozzávalók:
50 gramm szárított körömvirág,
50 ml napraforgó olaj,
2 evőkanál kender olaj,
15 csepp tömjén vagy rózsa illóolaj.

Elkészítés: tegyük a körömvirágokat egy széles szájú edénybe, és töltsük rá a napraforgó olajat. Fedjük le, a legjobb ebben az esetben, ha egy tiszta csavaros üvegbe tettük a körömvirágot. Hagyjuk 3 hétig az ablakban, napos helyen állni, majd szűrjük le. Keverjük hozzá a kender illóolajat, majd töltsük az egészet egy, az olaj mennyiségének megfelelő csavaros üvegbe. Ezután cseppentsük hozzá a tömjén, vagy a rózsa illóolajat, rázzuk össze, és készen is vagyunk. Esténként a megtisztított arcunk töröljük le egy-két csepp körömvirágos olajkeverékkel.

Bőrünk sokkal fiatalosabb, és ápoltabb lesz hatására. A tömjén öregedésgátló hatását már az egyiptomiak is használták a mumifikáláshoz. Hatására a bőrünk sokkal fiatalosabb lesz, és jobban ellenáll a külső hatásoknak.

forrás