Hogyan segít ez a kivételes fűszer harcolni a hasi zsír ellen?

Egy egyszerű, tudományosan bizonyított trükk, ami nem csak hasi zsír ellen harcol, de vércukorszintjét is kontrol alatt tartja (és a szénhidrát ellen is kiváló)…
Ez a fűszer, amit megemlítünk az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott, de legegészségesebb fűszer a világon…
„Zsírégető fűszernek” is nevezhetjük…
És igen, ez valóban segít megnyerni a csatát hasi zsír ellen, ha naponta alkalmazzuk…

fahéj

Íme néhány további előny, amivel ez a csoda fűszer jár:

  • szabályozza a vércukorszintet
  • segít fenntartani az inzulinérzékenységet
  • nagyon erős antioxidáns
  • antibakteriális és gombaellenes
  • és több tucat egyéb hasznos tulajdonság

Ez a fűszer nem más, mint a fahéj!

Bár a fahéj közvetlenül nem növeli a zsírégetést (de például az anyagcserét igen), valóban segít elégetni a hasi zsírt és karcsúbbá válhat közvett használatával, a következőképpen:

Habár a fahéj több tucat egészségügyi előnnyel rendelkezik, a fő tulajdonsága, ami segít karcsúbbá válni, az, az, hogy erős hatást gyakorol az vércukorszint ellenőrzésére a szervezetben.
Egy 2003-ban megjelent tanulmányban, csoportokba osztottak embereket, akik 1, 3, vagy 6 gramm fahéjat ettek naponta kapszula formájában (ami megegyezik kb. 1/4-től 1 teáskanál fahéjig).
A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy mind a 3 mennyiségű fahéj csökkentette az éhgyomri vércukorszintet 18-29%-al 40 nap után.
Az inzulin érzékenységet szintén növeli, ami lényegében azt jelenti, hogy segít a szervezetben szabályozni a vércukorszintet, miközben lehetővé teszi kevesebb inzulint termelni.
Hogyan kell kihasználni a fahéjat, hogy a makacs hasi zsírból veszítsünk?

  • Ennek egyik lehetséges módja, hogy napi étkezéseknél használjuk, például joghurthoz, túróhoz, a turmixokhoz, zabpehelybe is tehetjük, vagy bármi másba, amihez illik.

  • Akár be is vehetsz egy fahéj kapszulát minden érkezés előtt, különösen, ha több mint 30 gramm szénhidrát van az ételben, amit akkor fogyasztasz.

Ez hozzájárulhat a vércukor és az inzulin kiválasztásában az ételeidből, így befolyásolva az étvágyat, és sóvárgást egész nap, tehát segít a testzsír hatékonyabb leadásában.
Szóval most már láthatjuk, hogy a fahéj nem csak egy erőteljes antioxidáns, amely segít fiatalos maradni hosszabb ideig, hanem a vércukorszintet is szabályozza, és karcsúbbá tesz!

fordította és szerkesztette: ismerteto.com