A Glasgow-i Egyetem kutatóinak köszönhetően most majdnem szembenézhetünk saját magunkkal és a kép nem is annyira rossz, sőt a magyar nőkről mintázott átlagfotó végeredménye szerint szépek vagyunk.arcok

Tény, hogy az emberek többsége nem szereti, ha átlagos jelzővel illetik, ha felejtős az arca. Az egyetem szakértői éppen erre hajtottak, hiszen összesen 41 különböző etnikumú nőről vettek mintát, és egy számítógépes programmal egymásra helyezték, így máris megtekinthető az adott nemzet átlagos női arca. A mi esetünkben a magyar női vonások igenis szépre sikeredtek, és ha az átlagos magyar nő így néz ki, akkor nincs miért szégyenkeznünk.

Szép, tiszta arc, világos tekintet, szép arcvonások. Az elkészítésben semmi ördöngösség nincsen, a módszert egyébként már a 19. században is ismerték, az első ehhez fogható felvételeket Darwin unokatestvére készítette, Sir Francis Galtonn. Vadidegen emberek képeit rakta egymásra, és végül kirajzolódott egy átlagarckép.

Annyival volt könnyebb dolguk a Glasgow-i Egyetem munkatársainak, hogy ők már nem manuálisan, hanem egy számítógépes program segítségével rakták ki egymásra, illetve korrigálták a képeket. Vannak, akik nem tartják hitelesnek az arcokról mintázott átlagképeket, hiszen feltűnően fiatalok a nők, ami annak tulajdonítható, hogy nem vették figyelembe az adott ország átlagéletkorát.

forrás