A ”gluténmentes” felirat először ijesztőnek tűnhet. Azonban rengeteg ínycsiklandó és érdekes módja van a glutén nélküli főzésnek. A gluténmentes élet nem csak az allergiás vagy érzékeny embereknek való. Rendkívül sokféle egészségügyi előnyöket nyújt: az emésztés, az energia, a vércukorszint ingadozásának javítását beleértve, ráadásul a fogyást is pozitívan támogatja.

lisz

MANDULALISZT
Előnyei közé tartozik az alacsony szénhidráttartalom, alacsony cukortartalom, rostforrás, magas fehérjetartalom, kalcium, magnézium, folsav, B-vitamin, E-vitamin, kolin, kálium- és cink tartalmazása.
Cserélje erre a búzalisztet receptjeiben: süteményekben, muffinokban, kekszekben.

KESUDIÓ LISZT
Előnyei közé tartozik a kalcium, magnézium, vas, cink, folsav, és kálium tartalmazása. Tartalmaz egyszeresen telítetlen, többszörösen telítetlen és telített zsiradékot is.
Használhatja akár süteményekben, muffinokban, kekszekben, stb.

KÓKUSZLISZT
Előnyei közé tartozik a magas fehérjetartalom, alacsony cukortartalom, alacsony szénhidráttartalom, magas rosttartalom, és édes kókusz íz. Tartalmaz telített zsírt.
Adja hozzá süteményekhez, muffinokokhoz, palacsintához, kekszhez, desszertekhez stb. Legyen óvatos – elég omlós. Kötőanyagot kell hozzá használni, például tojást. Kombinálható, mandula- vagy hajdinaliszttel.

HAJDINALISZT
Előnyei közé tartozik az alacsony GI-szint, magas rosttartalom, B-vitamin, mangán, réz, magnézium, kálium és foszfor tartalmazása.
Tökéletes gyerekeknek való muffinba, sütibe, palacsintába, és desszertekbe.

QUINOALISZT
Előnyei közé tartozik az alacsony GI-szint, magas fehérjetartalom, magas rosttartalom, B-vitamin és vasforrás, kalcium, lizin, betain, magnézium, foszfor, omega-3 és 6 zsírsavak.
Nagyszerű a magas fehérjetartalmú muffinokhoz, kenyérhez, és süteményekhez is.

Megjegyzés: Ha nem toleráns, mindig ellenőrizze a címkéken a “gluténmentes” minősítést. Még ha nincs is más összetevő ​​felsorolva, lehet, hogy nyomokban glutént tartalmaz azokból az összetevőkből, melyeket ugyanabban a létesítményben állítottak elő.

fordította és szerkesztette: ismerteto.com