Egyik kiváltó oka a gyomorsavnak a túlzott mennyiségű sav a gyomorban. A túlzott mennyiségű gyomorsav kiváltója lehet a túlzottan cukros étrend, mivel a cukor fogyasztása savat termel. Ismer meg azt a négy módszert, amellyel megszüntetheted a kellemetlen tüneteid.

ALMAECET

Naponta 1-3 evőkanál almaecet elfogyasztása segít csökkenteni a savasságot a gyomorban. Ez talán nem tűnhet logikusnak, hogy olyat fogyasszunk, ami savanyú, azért, hogy csökkentsük a gyomorsavat. Azonban az almaecet lúgot “termel”, alig keletkezik gyomorsav az emésztésekor.Ez azt jelenti, hogy közömbösíti a savasságot

citrom

CITROM

Egyike a citrom sok hasznos tulajdonságának, hogy segít megszabadulni a gyomorsavtól.A citrom, ugyan úgy, mint az almaecet, lúgképző, még akkor is, ha savanyú az íze. Ezért a citrom is közömbösíti a gyomorban levő savakat. Igyunk egy evőkanál frissen facsart citromlét körülbelül 10 perccel étkezés előtt és ez segíteni fog megelőzni a savas refluxot.

gyomberes_receptek

GYÖMBÉR

Ez a kiváló tulajdonságokkal bíró gyökér egy fantasztikus lehetőség a gyomorsav kezelésére. Rágjunk hámozott gyömbért, igyunk gyömbér teát hogy megszüntessük a kellemetlen panaszokat.

Internal-Aloe-Vera-Uses

ALOE VERA
Az aloe vera nagyon hasznos a gyomorsav kezelésében, mert megnyugtatja az irritált szöveteket és gyulladáscsökkentő hatással bír. Aloe vera az emésztésben is hasznos. Reggeli italnak keverjük össze tiszta aloe levél áttetsző húsú részét egy kis narancslével. Ez a keverék segít megelőzni a gyomorsav kialakulását és segít enyhíteni a már meglevő tüneteket.

forrás