Az avokádó egy rendkívül egészséges, tápláló gyümölcs, amelynek magját a legtöbben a szemetesbe dobják, pedig sokkal hasznosabb, mint gondolnád: csodás hatóanyagokkal bír, és még a gyümölcs húsánál is egészségesebb.

avokado

Bármiben lefogadnánk, hogy ha veszel avokádót, majd elkészíted otthon, te is kidobod a magját! Azonban íme nyolc érv, hogy miért nem szabad ezt tenni!

1. Könnyen oldódó rostok vannak benne

Ezek a rostok nagyon fontosak a szervezet számára, egészségének fenntartására. Nagy mértékben hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez.

2. Antioxidánsok

A gyümölcs magjában 70%-nyi antioxidáns található, amelyek képesek semlegesíteni a káros, mérgező szabad gyököket, amelyek sok betegséget idézhetnek elő, mint például a gyulladásokat, az elhízást, bőröregedést. A magban még polifenolok is találhatók, amelyek szintén nagyszerűek.

3. Öregedésgátló

Mivel nagyon sok antioxidánst tartalmaznak a magok, ezért bőrünkön később fognak megjelenni az öregedés nyomai, hiszen beindul a kollagén termelődés, ami feszesebb bőrt eredményez.

4. Rákellenes

A flavonoidoknak és antioxidánsoknak köszönhetően az avokádó magjával megelőzhetjük a rákos sejtek elburjánzását.

5. Erősíti az immunrendszert

Az erősebb immunrendszerrel megőrizhetjük egészségünket, elkerülhetjük a megfázást, vagy a belső gyulladások kialakulását is.

6. Szíverősítő

A gazdag rosttartalmának köszönhetően az avokádó magja csökkenti a rossz koleszterinszintet, ezáltal az ér- és szívbetegségek kockázata alacsonyabb lesz.

7. Megszünteti az emésztési gondokat

A dél-amerikaiak már nagyon rég alkalmazzák az avokádó magot, ha emésztési gondjaik támadnának. Főként gyomorfekély, vagy gyulladások, bakteriális fertőzések ellen hatásos.

8. Szabályozza a vércukorszintet és a testsúlyt

A mag kivonata jó hatással van a vércukorszintre és a testsúlyra, mivel csökkenti a vér glükóz szintjét, ezért kevesebb táplálékra lesz szüksége a szervezetnek.

Szárítsuk meg a magot, majd tegyük bele egy zacskóba, és egy kalapáccsal zúzzuk szét, majd utána daráljuk porrá. Bármibe belekeverhetjük ezt az egészséges készítményt, te akár teát is főzhetünk belőle.

forrás