Egy francia tinédzser immunrendszere olyan módon küzd a HIV-vírus ellen, ami a sokat látott kutatókat is megdöbbentette. Semmiféle gyógyszert nem kapott, mégis annyira eltűnt szervezetéből a korábban bizonyítottan jelen lévő vírus, hogy a hagyományos tesztekkel már ki sem lehet mutatni.

Az 1997-ben született lány HIV-pozitív édesanyjától fertőződött meg szülés közben. Hatéves koráig gyógyszerekkel kezelték, utána viszont a család nem jelentkezett az orvosoknál, így a lány nem kapott semmilyen kezelést. A mára felnőtt lány egy éve jelentkezett kontroll vizsgálatra: a magas fertőzöttségi szintnek nyoma sincs, mint ahogy választ sem találtak eddig arra, hogyan is áll ellen a lány szervezete a vírusnak ilyen sikeresen.

Az orvosok szerint vagy a 6 éves koráig tartó gyógyszerezés segíthetett, vagy a lány abba az egy százalékába tartozik az emberiségnek, amely immunis a HIV-vírusra.  A francia lány példája reményt adhat a fertőzötteknek, és a kutatók is közelebb kerülhetnek az AIDS gyógyításához.

Forrás: USATodaylemon.hu