Terhesnek lenni csodálatos érzés! A családalapítás, egy gyermek világra hozása mind-mind fantasztikus dolog, és rengeteget olvashatunk róla. Azonban létezik néhány tény, melyet nem jegyeznek fel a könyvekben, és nem is beszélnek róluk. Például tudtad, hogy a terhesség akár hónapokon át tartó csuklást okozhat? És ez még nem is a legérdekesebb!

Összegyűjtöttünk hát 13 furcsa tényt a terhességről!

Baby’s-Kicks-During-Pregnancy

1.A terhesség második fele alatt, a baba körülbelül 1 litert pisil egy nap alatt. De vajon hová tűnik? A gyermekek ezt lenyelik. Ez végül is olyan, mint a gyermek első újrahasznosítás leckéje, nem?

2.3-ból 1 anyuka császármetszéssel ad életet csemetéjének – Ez a háromszorosa a 10 évvel ezelőtti adatoknak.

3.A fiúknak születéskor nincs spermájuk, sőt, csak akkor kezdik el termelni mikor elérik a pubertáskort. Míg a nőkben születéskor már az összes petesejt megvan, és életükben nem is termelhetnek már többet.

4.Az valóban igaz, hogy a kismamák szaglása sokkal erősebbé fejlődik a terhesség alatt. Amit talán nem tudtál az az, hogy ez annak érdekében történik, hogy az anyuka elkerülje az olyan ételeket, amik ártalmasak lehetnek a gyermek számára.

5.A nők lába terhesség alatt, akár egy teljes cipő méretet is nőhetnek. Szerencsére itt nincs szó csontnövekedésről, ez csak egyszerű folyadék és víz megmaradása.

6.A terhes nők körülbelül 90%-a észlel valamiféle változást a bőrükön. Néhányan sötétebb foltokat, ráncokat, a bőr tónusukon vélnek változást felfedezni.

7.Az utolsó két évtizedben, Amerikában több fiúgyermek született, mint lány, azonban a nők létszáma még mindig magasabb a férfiakéinál.

8.A babák minden évben egyre nagyobb súllyal rendelkeznek születéskor. Nemrégiben egy anyuka Angliában egy 6,8 kg-os újszülöttnek adott életet.

9.Akár egy évig tartó terhesség is lehetséges. A leghosszabb terhesség idáig 375 napig tartott.

10.A terhes nők körülbelül 75%-a elvetél. Azonban ha terhes vagy ezen nem kell aggódj. A nők többsége már volt terhes, majd elvetélt és nem is tudott róla, ugyanis gyakori, hogy úgy történik, mint egy normális menstruáció és közben egy sem marad ki.

11.A terhes nők vérfolyása olyan szinten megerősödik, hogy igen gyakori az orrvérzés és az ínyvérzés.

12.Sokkal nagyobb az esélye, hogy többes ikreket szülsz, ha magas és/vagy túlsúlyos vagy.

13.A terhes nők méhe a terhesség elején körülbelül egy körtényi nagyságú, a végére pedig akár egy normális görögdinnye méretűre nőhet.

Szerkesztette és fordította: ismerteto.com

Angol forrás