Csodálatosan egyszerű hóembert lehet készíteni egy már nem használatos zokni segítségével.

Gondoltad volna, hogy zokniból ilyen nagyszerű dolgot lehet készíteni?
Gondoltad volna, hogy zokniból ilyen nagyszerű dolgot lehet készíteni?

A gyereket egészen biztosan levesszük a lábáról, sőt együtt is elkészíthetjük. Ha már túl vagyunk a szánkózáson, és esetleg nem tapad eléggé kint a hó, gyorsan irány be a házba, készítsünk egy forró teát, és indulhat a munka.

Szükségünk lesz egy fehér zoknira, ollóra, ragasztóra, cérnára, rizsre, gombokra, és egy darab anyagra, amiből készül a sál, meg a sapka.

A mókás munka 5 percet sem vesz igénybe. Vágjuk le a zoknit, ahol kezdődne a sarka, tegyük félre a levágott darabot. A szár felőli megmaradt darabot fordítsuk ki, felső részét kössük be jó szorosan cérnával, majd fordítsuk vissza, és töltsük meg rizzsel.

A végét megint kössük be cérnával, és állítsuk a talpára. A fej részt különítsük el, szorítsuk el cérnával. A nyakára kössük fel a sálat, a megmaradt részből pedig alakítsuk ki a sapkát. A gombokat elől ragasszuk fel, majd három színes gombostű segítségével alakítsuk ki a hóember szemét és száját. Egyéb díszítéseket is használhatunk, ez már csak a fantáziánktól függ.

Ha a gyerek játszani is akar a hóemberrel, akkor ne gombostűvel rakjuk ki a hóember szemét, száját, használjunk helyette gombokat, vagy vágjuk ki papírból.