Ha mondjuk valahonnan kaptunk egy olyan fogkrémet, amelynek nem tetszett az íze, vagy nem voltunk megelégedve vele, és csak pár pillanat választ el, hogy kidobjuk a szemetesbe, akkor most tegyünk le erről a tervünkről. A fogkrém olyan helyeken is bevethető, amiről korábban nem gondoltuk volna.

fokkrem-cipo

 

1. Cipőtisztító

Ha imádjuk a sportcipőket, van is egy kedvencünk, de sajnos a fehér talpának széle már eléggé beszennyeződött, szinte teljesen fekete lett a piszoktól, akkor hamar kapjuk elő a fogkrémet és egy nem használt fogkefével alaposan sikáljuk meg. Pár perc múlva úgy fog kinézni, mint újkorában.

2. Körömfehérítő

Nemcsak a fogaink lehetnek tiszták és fehérek a fogkrémtől, hanem körmeink is. Fogkefével súroljuk meg, így nemcsak jobb színűk lesz, de még erősebbé is válnak.

3. Ékszertisztító

A kedvenc gyűrű a sok használat után veszít a fényességéből, kissé kopottnak néz majd ki. Itt is használhatjuk a fogkrémet, hiszen jó alaposan megsúrolva, ismét a régi fényében fog pompázni az imádott ékszer.

4. Enyhíti a rovarcsípéseket

Nyáron a szúnyogok sok kellemetlenséget okozhatnak, a csípéseik kivörösödnek és viszketnek is. Egy pötty fogkrém segítségével a panaszok enyhíthetők.

5. Eltünteti a falrajzokat

Azokban a családokban, ahol kisgyerekek vannak, gyakran előfordulnak a falakon ceruzarajzok. Sebaj, vigyünk fel egy nem használt fogkefére, vagy rongyra némi fogkrémet, dörzsöljük meg a rajzolt falfelületet, és máris eltűnnek az ákombákomok.

6. Szagtalanítja a kezet

Hagymapucolás után kissé kellemetlen szaga lehet a kezünknek, és ha nem akarjuk, hogy a desszert is hagymaízű legyen, akkor az ujjainkra tegyünk pár pötty fogkrémet és utána dörzsöljük össze a kezünket, majd öblítsük le. Volt szag, nincs szag.

7. Eltünteti a pattanásokat

Lefekvés előtt tegyünk egy pici fogkrémet a pattanásokra, ragasszuk le egy sebtapasszal, majd feküdjünk le. Reggelre a pattanást a fogkrém leszárítja.

forrás