A “bio” és az egészségesnek hitt ételek hajhászása, valamint a médiában hirdetett vágyott karcsúság elérése tálcán kínálta fel eddig az embereket a marketingcégeknek. Nem is beszélve azokról, akik betegségük miatt figyelték, mire van ráírva, hogy diabetikus és mire nem. Ennek azonban ma vége! Itt olvashatod, ezentúl mire kell figyelned!

Refined Sugar

Évente 5-10 százalékkal nő a cukorbetegek száma Magyarországon, ezért nagyon fontos odafigyelnünk már gyermekeinknél a helyes táplálkozásra. Ezt azonban a cégek kicsit túlzásba vitték, ezért mától, a hároméves türelmi időszakot követően tilos lesz a diabetikus megjelölés használata az élelmiszereken!

Eddig az volt a szokás, hogy az ilyen élelmiszerek gyártóinak többsége külön jelölést – például narancssárga kört vagy a diabetikus feliratot – használt. Szerdától viszont egy uniós rendelet miatt – amely előírja a diabetikus élelmiszer-kategória megszüntetését – eltűnnek ezek a jelölések.

A július 20-án hatályba lépő szabályozás csak annyit enged meg, hogy a gyártók külön adatot közöljenek a cukortartalomról. A változás mellett elsősorban az szólt, hogy a diabetikus termék elnevezést nagyon sokan marketingeszközként használták.

A jelölés miatt a cukorbetegeknek ajánlott élelmiszerekről sokan azt gondolták, bármennyit ehetnek belőle, pedig ezek gyakran ugyanakkora az energiatartalmuk, mint a hagyományos termékeké.

Érdemes ezentúl tehát a cukortartalom megjelölést figyelni, ugyanis a diabetikus felirat ezentúl a múlté!

forrás