Az ülő életmód, a kevés mozgás sajnos nem tesz jót az ízületeknek, mivel ha nem használjuk rendszeresen őket, akkor szinte úgy fognak viselkedni, mint egy rozsdás vasdarab, ami nem csak megnehezíti a mozgást, hanem fájdalommal is jár.

Homemade-Mustard-3 (1)

A legtöbb embernél már 40 év felett jelentkezni kezdenek a tünetek, és ahogy múlik az idő, a helyzet egyre romlik. Újabban a fiataloknál is felütheti a fejét a betegség, már 25-30 év közöttiek is küzdenek a reumával, a túlsúly miatt is gyakoriak az ízületi bajok, de egy végtag eltörése után is jelentkezhetnek panaszok.

Az alábbiakban egy orosz népi gyógykrém receptjét ismertetjük, amely csillapítja a kellemetlen ízületi fájdalmakat. A hozzávalók szinte minden háztartásban megtalálhatók.

Szükségünk lesz:
– egy kanál mézre
– egy kanál csípős mustárra
– egy kanál finomított sóra
– egy kanál vízre

Elkészítés:

Az összes alapanyagot tegyük bele egy turmixgépbe, majd jól dolgozzuk össze, amíg homogén állagú krémet kapunk. Tároljuk az egészet egy lefödhető dobozban, és után ajánlott a hűtőben tartani.

Alkalmazás:

A fájós területet kenjünk be, majd egy jó meleg ruhadarabot erősítsünk rá, és hagyjuk, hogy a krém 1,5–2 órán keresztül fejtse ki hatását.

Lefekvés előtt ajánlott ezt megtenni, így az ízületek is egész éjszaka pihenni-gyógyulni tudnak. Reggel mossuk le a krémet, majd este ismét kenjük be a problémás testrészt.

Ajánlott 4–5-ször megismételni a kezelést, így hatásosabb lesz a kúra.

forrás