A banán egy isteni gyümölcs, de legtöbbünk hajlamos kidobni, mikor barna pöttyök jelennek meg rajta, vagy esetleg az egész befeketedik. Nagy hiba, ugyanis ez csak a gyümölcs érettségét jelzi. Ahogy ezek a foltok megjelennek rajta, a banán sokkal jótékonyabbá válik. Nemcsak a rák ellen küzdő antioxidánsok számát növeli, de az érett banánok még rengeteg tulajdonsággal rendelkeznek, melyek hasznosak a tested számára.

ripe-bananas

A „healthyfoodstyle.net” szerint, az érett banánban lévő tápanyagok akkor igazán hatásosak, hogyha napi 2 darabot eszünk meg! A következőkkel fog javítani az egészségeden:

1.Csökkenti a vérnyomásod, illetve storke és szívinfarktus elleni védelmet nyújt. Ennek oka, a banán alacsony nátrium és magas kálium tartalma.

2.Energiát ad. 2 darab érett, kalóriával tömött banán órákig képes az energiaszintedet magasan tartani, hiszen tele vannak alacsony glikémiás indexű szénhidrátokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A kálim pedig javít az állóképességen, ami által csökken az izomgörcsök száma.

3.Megszabadulás a gyomorégéstől – Az érett banán fantasztikus savlekötő, a sima textúrája kibéleli a gyomorfalat, megvédve ezzel a káros savaktól és irritációtól.

4.Javít a depresszión – ez a bennlevő sok triptofánnak köszönhető, mely javít a szerotonin szinten ezzel javítva a hangulaton.

5.Segít a szorongáson, ingerlékenységen, és hangulatingadozásokon, mivel gazdag B-vitaminban, mely az idegekre nyugtató hatással van.

Ezeken kívül: 6. rostokban gazdag, 7. tele van mangánnal, 8. tele van vassal, 9. támogatja az emésztést és 10. zsír- és koleszterinmentes.

Ha nem élvezed a banán puha textúráját, akkor készíts belőle turmixot! Keverhetjük másba is, ugyanis az édes íze rendkívül jól helyettesíti az egészségtelen finomított cukrot!

Szerkesztette és fordította: ismerteto.com

Angol forrás