Sajnos a mai közlekedési viszonyok mellett nem lehet tudni, hogy haza is ér-e az, aki autóval indult útnak. Egy baleset az, amire senki nem tud felkészülni, sem az áldozat, sem az áldozat hozzátartozói…

7779d18a61414ff94a179235d0ab0ca4_XL

Összeszámolni sem tudjuk, hogy naponta hány autóbaleset áldozatáról számolnak be a hírcsatornák. Félve megyünk ki az utcára, riadtan ülünk be az autóba. A probléma megoldása érdekében új találmányt mutattak be.

A Samsung által bemutatott, egyelőre kísérleti fázisban létező találmány életeket menthet meg. Azzal az ötlettel álltak elő, hogy egy olyan készülékkel kell ellátni a kamionokat, mely segítségével csökkenteni tudják az előzés kockázatát.

Nagyon sok esetben ugyanis, ha egy kamiont előzni kezd egy kisebb autó, a rossz látásviszonyok következtében, baleset lesz a végeredmény.

Annak érdekében, hogy csökkenjen a balesetek száma, a kamionok elejére egy több kamerából álló rendszert építenének be, mely figyeli a szembejövő forgalmat. Ez az autó hátulján egy monitorra vetítődik ki, így a kamion mögött közlekedő autó pontos képet kap a forgalomról, és jobban fel tudja mérni az előzés lehetőségeit.

Az éjszakai “kivetítés” minket kifejezetten elvarázsolt, úgy tűnik, teljesen akadálymentes lehet a készülék segítségével az előzés.

forrás