A cickafark gyakori őshonos gyomnövény az északi félteken, mely szabadon nő legelőkön, kréta földön, utak mentén és más helyeken, ahol föld található. Azonnal felismerhető tollas leveleinek, erős szárának és széles fehér virág fejének köszönhetően.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Cickafark, a sebek gyógyítására:

Ez talán a cickafark leghíresebb és legősibb használati módja. Többek között a cickafarkfüvet is megtaláltak egy neandervölgyi temetkezési helyen, Irakban, miszerint ezek a növények már Kr.e. 60.000-ben váltak híres gyógynövénnyé, ez az egyik emberek által legkorábban használt gyógynövény. A cickafark az egyik leghasznosabb sebre is használható gyógynövényünk, mivel elállítja a vérzés, antimikrobiális és enyhíti a fájdalmat.

Cickafark, megfázás és láz ellen:

A második legnagyszerűbb hatása, amitől híressé vált, hogy meg tudja izzasztani az emberi szervezetet. Amikor lázas, igyon teát cickafarkfűből, mely hozzásegíti ahhoz, hogy a bőr pórusainak vérkeringését fellendítse, amitől izzadni kezd, ez által megszabadítja a testet a méreganyagoktól. Lehet, furának tűnhet, hogy láz esetén, növeljük a hőmérsékletet, de ez egy természetes módja a reagálásnak a betegségekre. Klasszikus formák a megfázás ellen a cickafark, borsmenta és bodzavirág, amelyeket a lehető leghamarabb kell elfogyasztani láz esetén. Érdemes a hideg és influenzaszezon előtt még beraktárazni belőle.

Cickafark, a vérkeringéshez:

Cickafark hatása a vér vagy vérkeringéshez, külsőleg és belsőleg meglátszik. Tonizálja a vérereket miközben, a hajszálerek kitágításával áramoltatja a vért. Magas vérnyomás kezelésére is használták, gyakran kombinálják lime-mal és galagonyával, hogy megakadályozza a vérrögök képződését. Fertőtlenítő hatása lehetővé teszi visszér és aranyér kezelésére. Ez a kettős hatása, adott neki hírnevet, hogy képes egyben gyógyítani és orrvérzést okozni!

cickafark

Cickafark az emésztésnek:

Mivel keserű, csípős és aromás, különösen hasznos emésztéshez, és a hasnyálmirigy és epe elvezetéséhez. A vérkeringésre való jó hatásai miatt, segít a főérben mozgatni a vért, mely a májra jó hatással van. Hagyományos gyógynövény volt véres hasmenésre, illetve vérhasra.

Cickafark, a szaporodási és húgyúti rendszerekre:

Csodálatos gyógynövény nőknek, erős vagy gyér vérzés segítésére. Rendkívüli hatásokkal van alvadt vér, és görcsös hasfájások kezelésére. Hasznos lehet hüvelyi fertőzések esetén, szabálytalan menzeszre vagy a „időelőtti” véletlenszerű vérzésekre.
Cickafark egy jó húgyúti anti-szeptikus, jó meleg vagy hideg infúziónak, és a vízhajtó tulajdonságai miatt, orvosság hólyaghurut és húgyúti fertőzések esetén. Az orvosok szintén dicsérik vizelet inkontinencia kezelésére is.

fordította és szerkesztette: ismerteto.com