A 70-es évek közepén a zsír és cukor között vívott csatában valamit hibáztatni kellett az emberek egyre nagyobb méreteiért, ahogyan a szív- és érrendszeri betegségek arányának növekedése miatt is. A zsírt okolták az emberek hízásáért, így megszületett az alacsony zsírtartalmú ételek trendje.

cukor40 év elteltével a lakosság továbbra is hízik, a szívbetegségek és a cukorbetegségek aránya még mindig emelkedik, ahogyan a cukorfogyasztás is szerte a világon…

A cukormentes étkezés titka egyszerű: szervezetünk nem igényli a cukrot!
1. A cukor iparosított, feldolgozott étel.
2. Az egyetlen sejt, amely képes átalakítani a fruktózt (zsír), a májsejt, ellentétben a glükózzal (cukor), mely hasznosítható a test bármely sejtje által.
3. Kutatások bizonyítják, hogy a cukor függőséget okoz!

A gyümölcsfogyasztást korlátozni kéne, 2 alkalomra naponta. A cukormentes étkezés segít túljutni a sóvárgáson és az addiktív tüneteken, melyet a cukor vált ki rengeteg emberből.

Annak érdekében, hogy kielégítse édesszájú kívánságait, és élvezhesse a bűntudatmentes édességeket, számos cukormentes finomság közül választhat, illetve a cukrot is helyettesítheti egyéb egészséges édesítőszerekkel.

A cukorcsökkentés táplálkozásában, számos jótékony hatással jár:
• Nincs többé sóvárgás az édes után
• A fejfájások gyengébbek
• Jobb minőségű alvás
• Derűsebb hangulat
• Fogyás

Gyakoriak lehetnek az elvonási tünetek, mint például a fejfájás, az agyköd, és a fáradtság, amelyek közül sok alábbhagy 3-4 napon belül, mikor a szervezet már kezd hozzászokni. Ez mind attól függ, hogy ön mennyit eszik, milyen gyakran, és mennyire fokozatosan tudja megvonni magától a cukrot.

ismerteto.com