A következő természetes gyógyital elkészítéséhez mindössze két alapanyagra lesz szükségünk: fokhagymára, ebből 12 cikk kell, és még be kell szereznünk fél liter vörösbort.

fokhagymas-ital

Az elkészített egészségmegőrző italból naponta háromszor, egy kanállal kell elfogyasztani. Egy hónapig szabad ezt a kúrát alkalmazni, azután egy féléves szünetet kell beiktatni, de utána ismét lehet alkalmazni a csodaszert.

A fokhagyma jótékony tulajdonságairól már többször írtunk, most is hangsúlyozzuk, hogy ez a csodálatos kis fehér zöldséget mindenkinek fogyasztania kellene, aki törődik némiképp az egészségével.

A fokhagyma óvja a szívet, az érrendszert, tisztítja a vért, erősíti az immunrendszert, és képes még a legagresszívabb baktériumokkal, vírusokkal szemben is védelmet nyújtani. Eltávolítja a zsírt és javítja az anyagcserét is. Alkalmas a női problémák kezelésére is, segít a méregtelenítésben és gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert.

Készítsük el az egészségvédő fokhagymás italt

Szükségünk van 12 cikk fokhagymára, és fél liter vörösborra.

Vegyünk elő egy üvegtálat, majd a fokhagymákat vágjuk négy részre. Ezután öntsük rá a vörösbort a fokhagymákra. Zárjuk el az edényt és helyezzük a konyha azon sarkába, ahol besüt a nap. Tároljuk itt két héten keresztül, időnként keverjünk egyet-egyet az lén.

Két hét után szűrjük le, majd öntsük a levet egy sötét színű üvegbe. Naponta egy kanállal kell elfogyasztani belőle, egy hónapon keresztül. Azután tartsunk egy féléves szünetet, majd ismét nekifoghatunk a kúrának.

forrás