Egy 15 éves fiú édesanyja börtönbüntetéssel néz szembe a kannabisz olaj miatt, mert azt fia agysérülése következtében kialakult mellékhatás gyógyítására használta. Fia végül láthatóan megszabadult a  napi migrénektől, izomgörcsöktől és az irányíthatatlan kitörésektől.

“Megszegtem a törvényt, de azért tettem, hogy megmentsem a fiamat,” – mondta Angela Brown. Az anya Kolorádóba utazott, hogy megszerezze a kannabisz olajat, majd hazavitte Minnesotába, ahol ez illegális. Biztonságos módon kezelte fiát az olajjal, és az eredmény elképesztő.

Fia balesete

Angela Brown fia Trey egészséges gyerek volt, de 2011-ben egy baseball baleset következtében a koponyájában megnövekedett a nyomás. Nagy ütés érte a fejét, ami vérzést okozott az agyában. Elsőre az orvosok nem voltak biztosak benne, hogy túl fogja élni. Úgy döntöttek, hogy orvosi kómát idéznek elő. Amikor Trey felébredt, édesanyjának úgy tűnt, hogy már nem ugyanaz a gyerek.

“Sírok, mint minden nap, mielőtt elmegyek aludni, mert olyan, mintha az agyam fel akarna robbanni, mert olyan nagy belül a nyomás,” – mondta Trey.

Elkezdett krónikus fájdalomtól, depressziótól, és az irányíthatalan kitörésektől szenvedni. Édesanyja mindenhol kereste a megoldást, hogy megpróbálja a sérülés hatásait kezelni. 18 különböző gyógyszert próbáltak ki, de egyik sem működött. Trey anyja úgy érezte, hogy a gyógyszerek hatására fia akár öngyilkosságot is elkövethet.

Aztán rátaláltak a kannabisz olajra, és minden megváltozott.

A kannabisz olaj

A kannabisz olaj megítélése néhány év alatt hatalmasat változott. Sorra érkeznek a hírek, hogy sikeresen alkalmazható a rák és az Alzheimer-kór kezelésében, segít csökkenteni a rohamokat, és a sok ember számára potenciálisan veszélyes gyógyszerek helyébe léphet. Bár a kannabiszt negatívan bélyegezték meg szerte a világon, úgy tekinthetünk rá, mint egy természetes csodaanyag. Sok súlyos betegség potenciális kezelésének és gyógyításának képességével rendelkezik.

Trey esetében a kannabisz olaj segített visszaadni számára a normális életminőséget egy olyan helyzetben, amikor minden mást kipróbáltak, de semmi sem segített.

“Megszűnt a fájdalom, eltűntek az izomgörcsök,” – mondta Trey. “Segített, hogy visszamenjek az iskolába, de nagyon nehéz volt.”

Sok helyen illegális

Az olaj csodája azonban megszűnt Angela és fia számára, amikor Trey tanára megkérdezte, hogy mit csinált, amiért hirtelen sokkal jobban teljesített az iskolában. Angela megemlítette az olajat.

“Nos, egy olajat adtam neki, amit Kolorádóban szereztem be, és ami marihuána növényből készült. Amikor ezt mondtam, érezni lehetett a feszültséget a szobában.”

Csupán egy hét telt el, és a seriff elkobozta az olajat. Később megyei képviselők Angela-t gyermek veszélyeztetésével vádolták meg, és arra kötelezték, hogy gyermekvédelmi eljárásban vegyen részt. Ha a vádak szerint elítélik, akkor akár két év börtönnel és 6000 dollár bírsággal nézhet szembe.

“Ez ostobaság, én nem bántottam a fiamat. Próbáltam megakadályozni, hogy ártsanak neki.”

A CBS News, akik interjút készítettek a családdal, próbálták elérni a megyei ügyészt, a bűnüldözést és Trey kerületi iskoláját, de az üggyel kapcsolatban mindenféle tájékoztatást elutasítottak.

Az utolsó gyilkos dolog ebben a történetben az, hogy májusban Minnesota lett a 22. állam, mely jóváhagyta a marihuána gyógyászati formáinak konkrét alkalmazását. De a törvény 2015-ig nem lép életbe. Tehát az anyagot elismerték, ami hamarosan törvényessé is válik, de addig Angela szándéka, hogy segítsen fia állapotán, jelenleg bűncselekmény.

Miért tagadunk olyan dolgokat, melyek működnek?

Mindenki kérdezheti magától, hogy ilyesmi hogyan történhet. Valóban ennyire elkülönültek, elválasztottak vagyunk egymástól mint társadalom? Persze lehet vitatkozni azon, hogy nincs meg minden szükséges adat ahhoz, hogy megállapítsuk, van-e a kannabisz olajnak negatív hatása idővel, de az egy őrült dolog, hogy eközben rengeteg adat áll rendekezésre, melyek kimondják, hogy a gyógyszerek akár rövid ideig tartó használata is komoly mellékhatásokkal jár. Akkor miért van az, hogy az egyik törvénytelen, és a másik nem? Az egyszerű válasz az, hogy mindezt a társadalmi kondicionálásnak és a megbélyegzésnek köszönhetjük.

A mélyebb válasz pedig elvezet az üzlet, a profit és a szabályozás birodalmába. Gyakran elhangzik, hogy az egészségügyi rendszert sok szempontból élethosszig tartó betegek létrehozására rendezték be ahelyett, hogy a betegeket megfelelően kezelnék és gyógyítanák.

Bár a kannabisz egyre több helyen legális a világon, de még mindig nagy az ellenállás, amikor számos komoly betegség lehetséges kezeléseként a természetes növények gyógyító képessége kerül szóba.

forrás