Több száz vélemény alapján összeállított listánkon, a legnépszerűbb házi praktika az aranyér megszabadulása érdekében az almaecet, kókuszolaj, ricinusolaj, varázsdió, és aloe vera.

Apple cider vinegar

Az aranyér, duzzadt vagy gyulladt vénák a végbélnyílás és a végbél alsó részén, amely lehet viszkető, fájdalmas, és potenciálisan vérzést okozhat a bélmozgások során. Kétféle aranyér létezik, belső és külső. Külső aranyerek a bőr alatt a végbélnyílás körül található. Itt az érzékeny bőr könnyen irritálható és vérezhet székletürítés közben. Vérrögök alakulhatnak ki a külső aranyér esetén, ami nagy fájdalmat és a gyulladást okoz. Másrészt, a belső aranyér kevésbé észrevehető, de a székletürítés közbeni erőlködés irritálhatja az érzékeny felületet és vérzést okozhat. Van, amelyik keresztezi a végbélnyílást, ezt nevezzük kiálló vagy lesüllyedt aranyérnek, amely rendkívül fájdalmas lehet.

Aranyér tünetek közé tartozik a fájdalommentes vérzés bélmozgások során, amelynek eredménye élénkpiros vér, viszketés, irritáció, vagy duzzanat a végbélnyílásban, kialakulhat érzékeny vagy fájdalmas csomó a végbélnyílás közelében.

Olvassa el a következő listát egyszerűen beszerezhető növényekről, olajokról, élelmiszerekről, melyek orvosolhatják fent említett panaszait. 1999 óta folyamatos visszajelzések szerint, a következő sorrendben állnak ma:

  1. Almaecet
  2. Rutin
  3. Kókuszolaj
  4. Ricinusolaj
  5. Feketebors
  6. Cayenne
  7. Varázsdió
  8. Aloe Vera

Szerkesztette és fordította: ismerteto.com

Angol forrás