Szervezetünk egy finoman hangolt mechanizmus, ahol ha hiba csúszik a gépezetbe, akkor az bizony számos ponton azonnal érződik! Legyünk figyelmesek még a legapróbb jelekre is, mint például a száraz bőr, vagy túlzott hajhullás!

1. Lábikragörcs, rossz alvás, feszültség

Ezek a jelek magnézium és kálium hiányt jeleznek. Éppen ezért fogyasszunk sok magnéziumban gazdag ételt, mint a dió, lenmag, napraforgó mandula. Sok kálium található a zöld leveles zöldségekben, mint például, a kelkáposzta, a spenót, vagy a mángold. De ajánlott még szilvát, céklát, és sárgabarackot fogyasztani.

2. Sós ételek utáni sóvárgás

Lehetséges, hogy valamilyen gyulladás vagy fertőzés van a szervezetben.

3. Száraz bőr

Minden bizonnyal kevés folyadékot fogyasztunk és alacsony az E-vitamin szintünk, ezért több tengeri halat, növényi olajat és diófélét kell enni ebben az esetben.

4. Édesség utáni sóvárgás

Idegkimerültséget és energiahiányt jelezhet. Legalább nyolc óra alvásra van szüksége szervezetünknek, és minél több nyugalomra. Tűzoltásként jöhet akár egy kevés csokoládé is, vagy egy kanál méz, de nem szabad túlzásba vinni a fogyasztásukat.

5. Ínyvérzés

C-vitamin hiányt jelezhet, igyunk sok zöld teát, zöldséget, gyümölcsöt, és fokhagymát.

6. Nyers ételek utáni sóvárgás

Gyomorhurutra, vagy májproblémákra utalhat. A nyers ételek megnyugtatják a gyomrot, és adott esetben oldják a görcsöket, de ha nem múlik mindenképpen forduljunk orvoshoz vele!

7. A könyökön kiszáradt bőr

A-vagy C-vitamin hiányt jelezhet. Fogyasszunk több narancsot, sárgarépát, barackot, sütőtököt.

8. Savanyú ételek kívánása

Legfőképpen elégedetlen gyomorsav termelődést jelez, melyet savas ételek fogyasztásával próbál a szervezet pótolni, de lehet lelassult epehólyag, vagy májműködést is akár. Annak érdekében, hogy serkentsük ezek működését, fogyasszunk több citromot vagy áfonyát.

9. Töredezett haj és körmök

Alacsony a kálium és B-vitamin szint, ezért fogyasszunk hüvelyeseket, burgonyát, búzacsírát, tejes kiőrlésű gabonákat.

forrás