Az igazi boldogsághoz, a teljes élethez nem elég a tömött pénztárca. Az, hogy mennyire vagy gazdag, nem csupán pénz kérdése. Vedd észre, mid van!

A gazdagság sokszor túlmutat a pénzügyi vonatkozáson. Az ember hajlamos elfeledkezni azokról a dolgokról, amelyek rendelkezésére állnak az életben, nem tudatosítja, hogy ezek valójában mennyire fontosak, és folyamatosan csak az anyagi élvezeteket hajszolja. Itt az ideje, hogy felhagyjunk ezzel, hisz léteznek egyéb bőségtípusok is.

Alma

Belső gazdagság

A pozitív mentális tudat igazi kincs.
Próbáld ki: szemléld egyszerre pozitívan és negatívan az életedben jelen lévő dolgokat.
Nem biztos, hogy sikerül: ne engedd, hogy a negatív életszemléleted legyőzze pozitív mentalitásod. Utóbbival az életed ugyanis sokkal biztosabbnak, színesebbnek és boldogabbnak látod – a különbséget pedig a negatív és pozitív látásmód között a belső gazdagság teszi.

Fizikai gazdagság

Az egészség felbecsülhetetlen érték. Azonban hány ember figyel oda egészsége megőrzésére? Nincs időm, nincs pénzem, nincs kedvem – jönnek a kifogások. De ha majd gond lesz, akkor nem fogod-e bánni, hogy nem tettél az egészségedért, amikor még lehetett? Pénzért nem kapsz életet, ezért élvezd ki, és őrizd meg!

Családi gazdagság

Legtöbbünknek szerető szüleink, testvéreink, odaadó barátaink vannak, akik bármikor a segítségünkre sietnek, akikre támaszkodhatunk a legnehezebb pillanatokban is. Előfordulhat, hogy néha úgy érzed: egyedül akarsz lenni, senki nem érdekel. De Te is tudod, hogy ez csak átmeneti érzés: gondold el, mi történne, ha tényleg egyedül maradnál? Mit érne a boldogságod, ha nem oszthatnád meg a szeretteiddel?

A szerelem gazdagsága

Van, akinek korábban, van, akinek csak később adatik meg a szerelmi boldogság – és sajnos olyan is van, akinek soha. Egyesek váltogatják párjukat, mások élvezik a magányt. Aki viszont egyszer már szeretett, az sosem szeretne megszabadulni ettől az érzéstől, és attól, hogy viszontszeretik. Csókokat, ölelést bárkitől kaphatsz. De kölcsönös, lángoló, mély szerelem nem jön szembe Veled minden nap az utcán. Ha rátaláltál igaz társadra az életben, szeresd feltétel nélkül és becsüld meg! Ugyanis senki sem pótolható.

Amikor szerető családod, vagy odaadó barátaid vannak, amikor egészséges vagy, gazdag vagy! Gondolkodj el ezen, és adj hálát!

forrás