2011 márciusában Craig Lewis, egy 55 éves úriember életveszélyes szívproblémával nyert felvételt a Texasi Szívgyógyászati Intézetbe, egy “amyloidosis”-nak nevezett betegséggel. Ez egy ritka autoimmun betegség, amely viszkózus fehérjével tölti ki a belső szerveket, ami gyors szív-, vese- és májelégtelenséget okoz. Azonnali beavatkozás nélkül Lewis valószínűleg napokon belül meghalt volna.

lewis-728x400

Szerencsére, Dr. Billy Cohn és Dr. Bud Frazier az intézetből kitalált egy “folyamatos áramlás”-nak nevezett eszközt, amely lehetővé teszi, hogy a vér pulzus nélkül áramoljon az egész testben. Eltávolították Lewis úr szívét, majd beültették a készüléket – a beteg felkelt, és még aznap beszélni tudott az orvosokkal.

Dr. Cohn egy veterán sebész, valamint feltaláló és kutató, aki életének nagy részét azzal töltötte, hogy olyan technológiákat fejlesszen ki, amelyekkel helyettesíteni lehet az emberi szívet. A legfigyelemreméltóbb eszköz az úgynevezett kamrai keringéstámogató készülék, más néven LVAD (Left Ventricular Assist Device).

Cohn összefogott Dr. Bud Frazier-el, hogy kidolgozzanak egy új találmányt, mely az LVAD technológiát használja, és amely lemásolja a szív bal és jobb kamrájának funkcióját. A készüléket (sajnos) 70 borjún tesztelték, akik teljesen egyenes EKG vonalat produkáltak, nem volt szívverésük vagy pulzusuk, de teljesen normálisak voltak, rendesen ettek, és a megszokott módon kapcsolatban maradtak egymással.

Mint már említettük, Craig Lewis volt az első ember, aki megkapta ezt a technológiát. Az eljárás 48 óráig sem tartott, és nagy sikert aratott. A veséi és a mája azonban nem voltak ilyen szerencsések, cserbenhagyták őt, és néhány hónap után a családja megkérte a doktorokat, hogy húzzák ki az eszközt.

Az alábbi videó címe: “Megáll a szívverés”. A két doktor történetét és azt a folyamatot mutatja be, melyen keresztül kellett menniük, hogy képesek legyenek ennek az embernek a haldokló szívét a “folyamatos áramlás” eszközzel helyettesíteni.

Milyen érzés szív nélkül élni?

Az első ezzel kapcsolatos kutatást a Heartmath Intézetben végezték. (1)

Valójában ezen a területen kóduljuk és moduláljuk az érzelmi információt. Ha megtanuljuk, hogy megváltoztassuk az érzelmeinket, ezzel megváltoztatjuk a szív által sugárzott mágneses mezőbe kódolt információt, és ez hatással lehet a körülöttünk lévőkre. Mi alapvetően és szorosan kapcsolódunk egymáshoz, és magához a bolygóhoz,” – Rolin McCratey, a Heartmath intézet kutatási igazgatója.

Mit jelent ez annak, akinek a szíve helyére egy mechanikus gépet ültettek? Ez azt jelenti, hogy nem képesek másokat befolyásolni, mert nem rendelkeznek azzal az elektromágneses mezővel, melyet a szív sugárzott ki, és nem képesek mások hatását sem érezni?

Ez azt is jelenti, hogy minden belső szervünk, köztük az agyunk kizárólag biológiai funkcióval rendelkeznek? Vagy azt jelenti, hogy a gondolataink, érzéseink, érzelmeink, a körülöttünk lévő világ és a különböző tényezők érzékelése, amelyek kapcsolatban vannak a tudattal, ezek mind a testen kívülről származnak?

Képzeld el, hogy egy nap majd az összes szervünket képesek leszünk helyettesíteni valamilyen fejlett technológiával, amely képes utánozni a biológiai funkciójukat, köztük az agyét is. Vajon még mindig ugyanazok leszünk? Ez a koncepció számos érdekes filozófiai kérdést vet fel, ezért biztosan sokak érdeklődését felketi, köztük azokét, akik megalkotják ezeket az új technológiákat. Vajon hol kezdődik egy ember, és hol ér véget? Mindenesetre idővel biztosan sokkal többet fogunk megtudni minderről, ahogy egyre inkább felfedezzük az emberi biológiai létezés és a tudat rejtelmes birodalmát.

(1) – http://www.heartmath.org/

Collective Evolution

Nem egészen száz évvel ezelőtt a szívbetegség rendkívül ritka jelenség volt. Ma a fejlett világban vezető helyet foglal el a halálozási statisztikák listáin. A szívbetegség gyógyítására fordított órási pénzügyi források ellenére – amit arra költenek, hogy megoldást találjanak – a jelenleg fennálló orvosi személet főleg a tünetekre, nem pedig a betegséget kiváltó okokra összpontosít.

Ami még ennél is rosszabb: Minden kétséget kizáró bizonyíték van rá, hogy a szívbetegség, vagy annak feltételezett előhírnökei, mint a magas vérnyomás, az artériák megvastagodása és a magas koleszterinszint kezelése nemcsak megakadályozzák az igazi gyógykezelést, hanem könnyen vezethetnek krónikus szívelégtelenséghez is. Bár a szív még dobog, de nem elég erősen ahhoz, hogy a beteg azt érezze, hogy valóban él, és tele van energiával.

A szívbetegség igazi, mélyen gyökerező okainak és előhírnökeinek felszámolása nélkül nincs esély a védekezésre, vagy ha van is, az nagyon minimális. A szívroham bekövetkezhet, tekintet nélkül arra, hogy volt-e bypass műtétünk, vagy ültettek-e be stentet az artériánkba. A kutatások szerint ezek az eljárások nem tudják megakadályozni a szívinfarktust, vagy csökkenteni a halálesetek számát.

A Soha többé szívbetegség, a szerző nagysikerű Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai című művéből tartalmaz szemelvényeket. Kiemeli a szív, a lélek és a test együttes és egyidejű gyógyításának fontosságát. A könyv segítségével tájékozódhatunk a szívbetegség kialakulásáról, annak kiváltó okairól, és tanácsot kaphatunk azzal kapcsolatban, mit tehetünk a szívbetegség megelőzése vagy visszafordítása érdekében, genetikai adottságainktól függetlenül.