A nemzetközileg ismert legnevesebb borszakértők és szakírók előtt mutatkozhatott be a Tokaji Borvidék és a Tokaji Aszú a minap a Monreux-ben megrendezett 7. nemzetközi Digitális Bor Kommunikációs Konferencián, ahol 12 neves tokaji pincészet borait is megkóstolhatták a részvevők.

 A Tokaj Kereskedőház Zrt. felkérésére a hazánkban élő Ronn Wiegand Master of Wine tartott előadást a svájci konferencia első napján. Az amerikai származású, évekkel ezelőtt Tokajban letelepedett nemzetközi hírű szakember bemutatta a Tokaji Borvidéket, ismertette az aszúkészítés jellemzőit, valamint 11 Tokaji Aszút és egy Tokaji Esszenciát mutatott be a közönségnek – adja hírül az Élelmiszer Online.

Fotó: MTI / Balázs Attila

 

 „A kiválasztott borok a legjobb tokaji borok közül kerültek ki, amelyek a világ bármely piacán megállnák a helyüket, egyaránt  izgalmas tételeket kínálva a szakértőknek és a borértő fogyasztóknak” – hangsúlyozta Ronn Wiegand.

A 2008 óta évente megrendezett A Digital Wine Communications Conference olyan fórum, ahol a nemzetközi szinten jegyzett borszakértők és szakírók megvitathatják, hogy az új digitális kommunikációs eszközök és csatornák miként használhatóak fel a nemzetközi borértő közönség javára. A konferencia egyik fő támogatója a Vivino, amelynek erre a célra kifejlesztett – hasonló néven ismert –  mobiltelefonos applikációját világszerte több mint 6 millió borkedvelő fogyasztó használja heti-, vagy napi szinten arra, hogy a borokkal kapcsolatos árinformációkat és véleményeket megossza egymással. Adatbázisukban közel100 ezer borászat mintegy 3 millió fajta bora lelhető fel.

hvg.hu