Egy kiadós, tápláló reggeli fogyasztása, a következőkben segít a szervezetednek:

– Csökkenti a kockázatát a szívkoszorúérnek és a cukorbetegségnek.
– Fenntartja az ideális testsúlyt.
– Javítja az éberséget, a koncentrációt, a mentális teljesítményt és a memóriát.
– Energiát ad.
– Kevésbé valószínű, hogy rágcsálnivalókhoz, vagy egészségtelen ételekhez nyúljunk napközben.
– Javítja a hangulatot.
– Növeli az általános jó közérzet.
– Hozzájárulnak egy egészségesebb étrendhez, fontosabb tápanyagokat nyújtva, mint például a szénhidrátok, rost és alapvető vitaminok, ásványi anyagok.

reggeli

Mi több, a Harvard Medical School kutatása szerint, a reggeliző emberek jellemzően karcsúbbak. Egy tanulmány arról számolt be, hogy az egyének, akik kihagyják a reggelit, négyszeresére növelik a kockázatát elhízásuknak.
Az egyik legelső tanulmány, ami megvizsgálta az intelligencia reggeli fogyasztásával való összefüggését, azt mutatja, hogy a kínai gyerekek, akik nem esznek reggelit alacsonyabb IQ szinttel rendelkeznek (különösen a verbális része), mint azok, akik rendszeresen reggeliznek.
Ezek az előnyök egyértelműen lenyűgözőek, akkor miért is hagyja ki a legfontosabb étkezést a felnőttek 23%-a és a gyermekek 10%-a?
A három leggyakoribb indokolás: az időhiány, kevés motiváció és korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló reggeli ételek.


Nos, akkor egyszerűsítsük le ezt a folyamatot, ezzel a hat lépéssel, hogy közelebb jussunk a célhoz
:

1.Gondolj a reggelizésre pozitívan!
Olyan ételekre és textúrákra, amit szeretsz. Válassz olyan ételeket, amik számodra étvágygerjesztőek. Fogd a három kedvenc reggeli recepted és készítsd el őket előre, egy egészségesebb és táplálóbb változatában.

2.Csak egyszerűen!
Használd ezt a képletet: Reggeli = 1 szénhidrát + 1 fehérje / tejtermék + 1 gyümölcs / zöldség. Adj hozzá egészséges zsiradékot, ha szükségesnek érzed, különösen akkor, ha a többi élelmiszernek magasabb a glikémiás indexe.

3.Tervezd meg előre
Tedd szuper egyszerűvé egy bevásárló lista elkészítésével, amin felsoroltakat otthon a raktárból fogsz kivenni. Íme néhány javaslat:
A teljes kiőrlésű gabonák (mint például a zab, nyers búzacsíra, quinoa pelyhek, pörköletlen hozzáadott cukor nélküli müzli, friss, avas kenyér, puffasztott gabona).
Fehérjék / tejtermékek, tojás, sovány húsok, fehérje porok, korpa, mogyoróvaj, joghurtok, túró, tej.
Gyümölcsök / zöldségek, beleértve a zöldségleveket és az aszalt gyümölcsöket is.

4.A cél, hogy ébredés utáni első 3 órában megreggelizz
Állíts be emlékeztetőt a telefonodon, vagy figyelj, hogy miután felébredtél, egy óra elteltével megreggelizz. Ne feledd, a reggeli a gyorsaság megtöréséért szolgál. Általában ebben az időpontban már eltelt 8 óra az utolsó étkezés óta. Ragadd meg az alkalmat, hogy energiát és „üzemanyagot” vigyél a szervezetedbe.

5.Fogd meg és indulhatsz
Gyűjts össze olyan egészséges és kész ételeket, amiket szeretsz, és felkaphatod őket, ha késésben vagy. Turmixok, reggeli kenyér, friss gyümölcsök, zöldséglevek vagy akár szárított gyümölcs keverékek, jól jönnek, ha szorít az idő. Tarthatod őket a táskádban, munkahelyeden, vagy bárhol, ahonnan gyorsan fel tudod kapni.

6.Szuper étel= szupererő
Lépjünk egy fokkal magasabb szintre. Ha már hozzászoktál a reggelizéshez, próbálj meg hozzá adni néhány szuper-élelmiszer fajtát (pl.: zöld keverékek, acai és goji bogyó, maca por, korpa, ez által növelve reggelid antioxidáns és tápanyag tartalmát.)

Ne feledd, ha bajnokként készülsz és gondolkodsz, gyakorlással és következetességgel azzá is válhatsz! Állíts magadnak kihívásokat és győzz a reggelinél is!

fordította és szerkesztette: ismerteto.com