A nyírfában csordogáló nedvben olyan fontos tápanyagok vannak, mint a glükóz, a fruktóz, a B1-, B2-, B6-, C-vitaminok, aminosavak, kalcium, vas, foszfor, mangán, magnézium, nátrium, és cink.

nyirfa-nedv

Az alternatív gyógyászat szerint napi 0,5–1 liter nedvet kell meginni, amely segít a rák legyőzésében. Emellett erősíti az egész szervezetet, nyugtatja az idegrendszert. Mára a modern orvostudomány is felismerte a nyírfa nedvének jótékony hatásait. A legfontosabb összetevő a betulin sav, amely bizonyítottan képes elpusztítani a daganatos összetevőket. A nyírfa nedvét tavasszal érdemes lecsapolni, mert ekkor van a legtöbb csodaanyag benne. Főként a gyerekek idegrendszerét védi, segítve megelőzni bármilyen daganat kialakulását ezen a területen, de a tüdő- és mellrák elkerülése érdekében is megéri fogyasztani a nedvet.

Használat

Reumára három héten keresztül mindennap 1 litert kell meginni, de a fa héjából borogatást is készíthetünk, ha rátesszük egy darab tiszta rongyra, és ráerősítjük a fájós testrészekre.

Vese- és epegörcs esetén igyunk 5 napon keresztül 600 ml friss nedvet. Ez csökkenti a gyulladásokat, antibakteriális hatása is van. A hólyaghurut megelőzéséért napi egy litert kell meginni, három héten keresztül.

Májproblémák esetén a fa kérgéből készítsünk főzetet, naponta három alkalommal igyunk meg egy bögrényi mennyiséget.

Mérgezés esetén egy héten keresztül minden reggel igyunk meg fél liter nyírfa nedvet, ami beindítja a toxikus anyag kiválasztását, serkenti az emésztést, segít a fogyásban is. Természetesen ez esetben keressük fel az orvost is.

Az eckémát, pikkelysömört is érdemes rendszeresen nyírfa nedvvel borogatni. Helyezzük fel a kötést a problémás bőrre egy óráig, majd utána vegyük le. Ezáltal csökken a viszkető érzés, a gyulladás. Ezzel párhuzamosan napi 1 liter nedvet is meg kell inni.

A pattanásainkra tegyünk némi nedvet, mindennap, három héten keresztül, és utána jóval ritkábban fognak előbújni a kis csúnyaságok.

A zsíros hajat dörzsöljük be némi nyírfa nedvvel félórával a hajmosás előtt. Ezt a módszert alkalmazzuk három héten keresztül, heti 2–3 alkalommal. Végeredményként dús, erős és csillogó hajat kapunk.

A narancsbőrt is megszünteti. Ennek érdekében egy hónapig napi 1 liter nedűt kell meginni, ezzel párhuzamosan a narancsbőrös területet be kell masszírozni a fa nedvével.

A felnőttek napi 0,5–1 litert kell megigyanak, lehetőleg reggel, üres gyomorra. A 8 és 12 év közötti gyerekeknek napi 200–500 ml mennyiség javasolt, míg a 4 és 8 közöttieknek 100–300 ml.

Figyelem!

A várandós, szoptatós kismamák napi 200 ml-nél többet ne igyanak, és függesszék fel a kúrát, ha bármilyen emésztési, vagy veseműködési rendellenességet észlelnek.

Azok a gyerekek se igyák a nedvet, akiknek rendszeresen rakoncátlankodik a gyomruk, vagy allergiásak valamilyen ételre.

Az aszpirinra allergiások se fogyasszák a nedűt!

forrás