Senki nem állítja, hogy az almaecet önmagában finom lenne, de szépségünk, testi és lelki energiánk, jó közérzetünk érdekében ennyit megtehetünk: reggel, délben, este egy pohár almaecetes víz mindenki torkán lecsúszik.

almaecet
Fotó: Flickr.com

Az almaecet igenis elismerten a világ egyik legjobb tisztító és ezáltal slankító szere. Rengetegen kipróbálták és számolnak be jobbnál-jobb eredményekkel, és hatását nem most fedezték fel. Megkönnyíti a fogyást, zsírégető, csökkenti az étvágyat, serkenti a vérkeringést, javítja az immunrendszert, mely által nő a fizikai erőnlétünk is.

Szeretjük az olyan fogyókúrákat, amibe nem kell sok energiát fektetni, nem kell konditerembe járni, vagy kilométereket futni. Éppen ezért az almaecet lehet az egyik legideálisabb csodaszer, amely egy karnyújtásnyira van tőlünk, fillérekbe kerül, és mégis hatásos. Kifejezetten jó hatással van azoknak is, akik sok zsíros ételt fogyasztanak, vagy nehéz ebédeket tömnek magukba: serkenti az emésztést és oldja a lerakódott zsírokat. Az almaecet megállítja a bőr idő előtti öregedését, mivel serkenti a bőrlégzést. A bélfalon levő baktériumokat elpusztítja, így segítségünkre lehet puffadás, gázképződés esetén is. Nem utolsó sorban az sem elhanyagolandó, hogy fontos ásványi anyagokkal látja el a szerveztet, és csökkenti a koleszterinszintet is.

Egy pohár vízbe tegyünk egy kanál almaecetet és fogyasszuk reggel, délben, este étkezés előtt negyed órával. Az almaecetet kúránk tarthat néhány hétig vagy akár több hónapon keresztül is. Kényeztessük magunkat minél több ideig, a szervezetünk egészen biztosan meghálálja.

forrás