Az emberek rengeteg pozícióban és módon alszanak, melyek rengeteget árulnak el rólunk, kik is vagyunk valójában. Sokkoló ugyan, de sok híres professzor által elkészített kutatásokból tudjuk, hogy személyes jellemvonásaink összeköthetőek alvás mintánkkal. Hogy mik is ezek? Felsoroljuk a nyolc legnépszerűbbet!

1.Magzatpóz

A magzatpóz a leggyakoribb alvás pozitúra. Az alvó az oldalán fekszik, lábait felhúzva. Néhány ember számára kényelmetlennek tűnik, de az emberek többsége mégis ezt választja, és nem minden esetben tudatosan. Az így alvók kemény külsőt mutatnak, de legbelül szerények és igen érzékenyek.

alvás 1

2.Vágyakozó / Áhítozó

Ez a pozíció oldalon fekve történik és előre kinyújtott karral. Nagyon sokan így tudnak csak kényelmesen aludni. Kutatások szerint, az így alvók, nyitottak és barátságosak az emberek felé. Azonban sokszor elég gyanakvóak és gyakran cinikusak. A vágyakozó alvókra jellemző, hogy nagyon lassan hoznak döntést, de ha egyszer meghozták, onnantól erősen ragaszkodnak ahhoz.

alvás 23.A rönk

Elég viccesen hangzik, és néz is ki. Ez az alvás stílus a ”legegyenesebb”. Az alvó ilyenkor oldalán fekszik, kezei is oldalainál helyezkednek el, és lábai egymáson vannak. A rönkalvók igazán társaságkedvelőek és bármilyen egyénnel szeretnek megismerkedni. Könnyen megbíznak az emberekben, ami gyakran naivvá teszi őket.

alvás 3

4. A katona

Ezt a katonai alvás stílust, háton fekvés jellemzi, egyenes karral az oldaluk mellett. Bár nem a legnépszerűbb pozíció, jó néhányan ebben a pozitúrában tudnak a legtöbbet aludni. A katonaalvók hajlamosak magukat nagyon komolyan venni és elég strukturáltak. Nagy elvárásokat állítanak fel magukkal, és másokkal szemben is.
alvás3

5. A szabadeső

A szabadesők imádnak a hasukon pihenni, fejüket egyik oldalra fordítva és kezükkel a párna közelében. Ahogy a neve is mutatja, nagyon laza, szabad a személyiségük. Barátságos, társaságkedvelő emberek, azonban gyakran elég pimaszok. Szabad szellemük ellenére, titokban sokat idegeskednek és a kritikára túlzottan érzékenyen reagálnak.
alvás 46.Tengericsillag

A tengericsillag messze a legkevésbé kedvelt alvás stílus. Ebben a pozícióban, az alvók a hátukon fekszenek kinyújtott lábakkal és fejük fölé emelt kézzel. Ezt a szokatlan pózt kedvelő emberek, igazán hűséges barátok, és hatalmas figyelmet fordítanak barátaikra az életükben. Szeretik végighallgatni mások problémáit és segíteni nekik, ahogy csak tudnak.

alvás5

7. A katona – tengericsillag

Van, aki mindkét pózba sorolható, mivel a hátukon fekszenek, de nem tartja sem a katona merevségét, sem a csillag szétnyúlását. Ezek a keverék emberek nagyon könnyen alkalmazkodnak, rugalmasak és mottójuk lehetne a „amerre visz az ár…” . Mások könnyen rá tudják őket beszélni dolgokra.
alvás6

8. A párnaölelők

Ez nem teljesen egy alváspóz, mivel bármelyik pozícióban lehet ölelni egy párnát, de ez a művelet is rávilágít az így alvó személyiségére. Kiemelten fontos helyet biztosítanak az életükben a családjuknak, barátainak és párjának. Gyakran hajlamosak segíteni másokon, akkor is ha ezzel saját helyzetüket rontják.
alvás7

fordította és szerkesztette: ismerteto.com