5 perces nyújtás minden reggel!

Legtöbbünk körülbelül tizenötször kinyomja az ébresztőt, mielőtt felkelnénk az ágyból. Ez után pedig kipattanunk, és fáradtan a fürdőszobába ballagunk. Ez egy bizonyos pánikhelyzetbe helyezi a testünket és gondolatinkat, még mielőtt elkezdtük volna napunkat. Ha 5 percet nyújtasz minden reggel, a tested sokkal hajlékonyabb, a gondolataid pedig sokkal nyugodtabbak maradnak. A mentális egészséged is rendkívül fontos része a jóllétednek.

Feketén idd a kávéd!

Régen minden áldott reggel jegeskávét ittam, hirtelen rengeteget híztam, és nem tudtam mi történik a testemmel. Amint letettem a cukros, tejes kávéról, a testem visszaállt az eredeti állapotába. A tanulság tehát, hogyha tisztán iszod a kávéd, a koffein összeomlás sokkal később következik be és kevésbé lesz intenzív. Az ízéhez gyorsan hozzá lehet szokni, plusz sokkal több jótékony hatása is van!

Vidd a reggelid a munkahelyedre!

Igen, igen, valóban lehet venni isteni finom reggeli szendvicset, vagy pékárut nem is túl drágán, de valóban megéri? Amióta megtudtam mennyi kalória egy ilyen, megpróbáltam elhagyni őket. Ma már csak egy almát viszek be a munkahelyemre, reggelire. Sokkal energikusabbnak érzem magam tőle, és az étvágyamat is kielégíti. Hiszen napi egy alma, az orvost távol tartja!

Lépcsőzz a lift használata helyett!

Már 1-2 lépcsőfok is egy pozitív változás, az egészséges életmód felé! Mióta lépcsőzök, sokkal kevesebbszer érzem kifulladva magam és minden szempontból fittebb vagyok!

6822464-3x2-940x627

Egyél egészséges rágcsit!

Ahelyett, hogy megrohamoznád az automatát egy csokiért, chipsért vagy gumicukorért, inkább mártogasd a kedvenc zöldségedet humuszba, vagy akár fokhagymás vajkrémbe. Nem csak egészségesebb és te magad is jobban érzed magad tőle, de egy napközbeni egészséges ropogtatnivaló visszatarthat a mértéktelen ebédeléstől és vacsorázástól.

Csak pár lépésnyi mozgás!

Egész nap az asztal előtt ülve kb. 30 kalóriát égetsz. Nem túl nagy teljesítmény. Ha néha-néha azonban felállsz sétálni egyet, felgyorsítod a véráramlásod ezzel energikusabbá és éberebbé téve magad.

Kevesebb só!

Nemrégiben tudtam meg, hogy az emberek még a salátájukat is megsózzák. Valóban igaz, hogy az emberek 99%-nak lehetetlen, hogy az ajánlott nátrium bevitelét betartsa, mégsem árt tudni arról, hogy mit is számít ez. A túlzott só bevitel magas vérnyomáshoz, felfújódáshoz és hízáshoz vezet. Próbáljuk meg elkerülni a felesleges sózást az ételeken, amik valószínűleg a nélkül is elég ízletesek már… például a saláta.

Irodai fekvőtámasz!

Ha olyan szerencsés vagy, hogy saját irodád van, vagy a munkahelyed lehetővé teszi, akkor minden 1-2 órában próbálj meg 5 fekvőtámaszt vagy négyüteműt csinálni!

Az „eggyel kevesebb” szabály!

Mától kezdve próbálj meg eggyel kevesebb sört inni, eggyel kevesebb cigit elszívni, eggyel kevesebb chipset venni. Nem kell totálisan átszabnod az életedet, de hogyha eggyel kevesebbet csinálsz egy egészségtelen szokásból, már sokkal sikeresebbnek érzed magad. Megadja a kezdő löketet, a bátorságot, hogy jobban éld az életed, és lassacskán az „eggyel kevesebb” teljesen kiüti azokat a dolgokat az életedből, amit szeretnél!

Fordította és szerkesztett: ismerteto.com

Angol forrás